Skönt grönt och ledigt

Det är tidig morgon i mitt kvarter. Ännu vindstilla. Lite krispig temperatur, men det verkar arta sig till en fin Kristi himmelfärdsdag. Vårens ljusa lövgröna färg är min favorit.

På balkongen gror det över förväntan, trots kylan: senapskål, granskott, kaprifol. I övermod drog jag upp en liten ormbunke ur å-kanten på vägen hem häromdagen. Det blir intressant att se om jag kan få den att trivas. Plockade även en stor bukett färska brännässlor. De ligger på hatthyllan och torkar. Ska bli ingrediens i mitt örtsalt.

Nästa vecka väntar några semesterdagar. Och kanske lite varmare väder? Jag dristade mig till att byta till tunnare ”sommartäcke” när jag bäddade om i morse…

Önskar dig en skön helg!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Mina växter, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skönt grönt och ledigt

 1. B.J. skriver:

  Skrattar varenda gång jag läser ordet ”ruccola”. Italienarna skriver själva ordet som ”rucola”. Troligen började det med en felstavad missuppfattning från någon, som sedan blivit vedertaget. Eller kanske tyckte denna någon att det såg ”mer” italienskt ut med två c?
  Annars finns det ett svenskt ord för samma sak, nämligen senapskål. Fast det är det ingen som hört talas om numera 😉

  Önskar dig en skön helg tillbaka!

  /B.J.
  Numera även ordmärkare

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.