Man unnar sig ett morgondopp

Glad överraskning när jag kom till jobbet på fredagen: nästa vecka är kort, sa kollegan. Det betyder bara tre dagar för min del. Hade helt förträngt första maj. Ja, sådana är tiderna, allt är bara här och nu i mitt huvud.

Annars blev det en ganska lugn dag, med bara ett par patientmöten. Höjdpunkten var när försvarets stora, svarta Black hawk-helikopter mullrande sänkte sig ner över taken och landade utanför akuten. Jag satt på första parkett med en handtränings-patient. Det kändes till och med lite ödesmättat.

Läkartidningen: Försvarsmaktens helikoptrar redo att flyga coronapatienter

Lediga torsdagen blev ljuvlig, med tidigt morgondopp i vindstiltje och flödande sol. Eftersom hälen fortfarande gör ont, så tog jag cykeln istället för att gå. Det är lite omväg att cykla ända ut till Gustafsberg, så jag stannade vid Skeppsviken. Där får man visserligen stå ute på berget och byta om. Men det var ju så varmt och gott att det inte spelade någon roll. Kan knappast kallas kallbad längre, känns det som. 🙂

Det var inte några stegar utsatta ännu, men det ska vara på gång de kommande veckorna. Jag klev på havs­tulpaner och andra skaldjur för att få fäste på det hala berget. Badskor är bäst!

Att det har blivit varmare kvällar som lockar till uteliv märktes längs Strandpromenaden. Där finns flera stora sopbehållare. Och vid varje låg massor av skräp ­– utanför på marken. Det var inte sånt som fåglar plockat upp: det var stora soppåsar, köttbrickor, engångsgrillar, med mera. Riktigt ledsamt att se.

Men kommunens folk var snabbt på plats och fixade till, hann jag se medan jag simmade omkring i det blå. Skönt, då slapp jag…

Efter badet var det bara att släpa cykeln uppför berget och bjuda in sig hos mor för en god kopp kaffe.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Kallbad, Natur & väder, Uddevalla och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Man unnar sig ett morgondopp

 1. Var köpte du badskor?

  Gilla

  • Fru Olsson skriver:

   De är jättegamla. Tror det var en vanlig skoaffär i stan. Men det finns på nätet om du googlar ”badskor”. Har även sett på secondhand-butiker ibland. Ha det gott!

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.