Min balkong 2020

Under en av mina promenader i höstas drog jag upp ett par kvistar av vildkaprifol ur backen. Avsikten var att försöka sätta dem i en kruka på min blåsiga bal­kong.

Jag hade inte stora förhoppningar om att det skulle fungera. Men nu när jag besiktar balkongen efter vintern visar det sig att den ena kvisten kommer med pyttesmå löv (se bilden ⇒).

När jag var ute och traskade häromdagen fann jag fina, frodiga kaprifolskott längs Strandpromenaden. Så jag drog upp ett par till. Nu fick jag med mig mer av rötter än i höstas. Skotten fick ny bostad i en separat kruka.

Nu blir det intressant att följa utvecklingen!

I övrigt blir det sparsamt med gröda. Har inte motivation att hålla på som förr. En pelargon som får flytta ut när det blir varmare väder (sparar alltid sticklingar och över­vintrar från säsong till säsong), julrosen som fått ny jord efter vinterns blom­ning. Har även en utblommad cyklamen som står i ett hörn, men den ser väldigt anemisk ut. Jag tror knappt att den över­lever.

Däremot har murgrönan över­levt utemiljön år efter år. Nu var den så kraftig att jag fick klippa ned och ansa rötterna ordentligt, så den inte kväver min lilla kaprifol.

Jag har bytt jord i stora golvkrukan i hörnet. Den gamla jorden bar jag ut och bredde ut under rosorna utanför sop­rummet. En granne som rastade sina två vovvar undrade vad jag höll på med: plockar du hundbajs? Nej, där går gränsen, även för en hängiven skräp­plockare. 😀


Min balkong tidigare år

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Mina växter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min balkong 2020

  1. maria65a skriver:

    hahaahaha, jag har en påse med jord från min stora kruka som jag tänkte lägga i dungen bakom min parkering men jag gör det ikväll för grannarna är så misstänksamma

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.