Jag hade aldrig lagat rostbiff tidigare, men det visade sig vara väldigt enkelt. Det mest besvärliga var att se till att ha vin till skyn hemma. 😀
Jag valde att göra en snabb palsternackspuré till köttet: koka palsternacka i mindre bitar, slå bort det mesta av vattnet, tillsätt lite crème fraiche och mixa med stavmixer tillsammans med salt och peppar.
Fransk rostbiff
- cirka 1 kilo rostbiff
- 2 teskedar salt
- 1 tesked svartpeppar
- 3 kvistar timjan (jag använde torkad timjan)
- 6 vitlöksklyftor
- 100 gram smör
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 palsternacka
- 2 deciliter rött vin
Gör så här: Torka av köttet, och putsa det sedan från hinnor och senor. Salta och bryn sedan hårt i en torr panna. Lägg det brynta köttet i en ugnssäker form.
Skär lök, rotsaker i mindre bitar, och krossa vitlöken.
Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt sedan smör, vin och kryddor. Koka ihop snabbt och häll sedan över köttet.
Stek i ugn, 120-125 grader, tills köttet har en innertemperatur på 57 grader. Använd köttermometer. Ös köttet med vätskan då och då.
Låt köttet vila minst 10 minuter innan det skärs upp. Köttet kan även serveras kallt. Skyn kan användas till en god sås.
Sååååå gott. Nu blev jag hungrig också och klockan är bara halv elva 😀
GillaGillad av 1 person
Elvakaffe är också gott! 😀
Hoppas du har lika fin sol som jag idag!
GillaGilla
AROMET HÄR + VARFÖR INGET VIN Alkoholfritt finns ju köpte jag mycket för pengarna prydnad tog med på kalas i.st.f bli bjuden cider en sån dag ckoopmBENGT OLSSON upptäckt att ha en syster nu kvällspostat till min son som trots all skit höra ger mej post åter HAMPUS FÖDD 02 GÅR SOM LUDVIG SKOLA KL 20 under filten med ett ben+en liten stump utan knäveck som jag glöm nu sitt här tack för påhälsningen god natt BON APP
GillaGillad av 1 person