Sätt att fördriva tiden

Underbart väder igår! Trots min onda häl tog jag mig en promenad, som till slut varade i fyra timmar. När jag kom hem var jag så sargad att jag knappt kunde gå. Men det var det värt. 😀

Jag tog vägen över berget, och hade laddat ryggsäcken med många påsar att plocka skräp i. Och beväpnat mig med min nya plocktång. Vilken lycka för en hängiven skräpplockare, att slippa böja sig en miljon gånger! Hade samlat ihop den första påsen redan när jag kommit uppför Tureborgs­backen.

Jag gick ganska långsamt, och njöt av still­het och fågelsång. Så lugnande. Och inne mellan träden kändes inte den kyliga vinden.

Att plocka skräp är en utmärkt sysselsätt­ning för att kunna vara ute länge. Om jag bara går, så pinnar jag på och är snart hemma igen.

Jag gjorde en avstickare till natur­reservatet vid Bodeleåns dalgång. Där var jättefint ”nyreno­verat” med ny trappa, landgång, och rensat från nedfallna träd.

Lyckades halka ned med ena foten i ett lerigt dike, i min iver att komma åt ett kulört plastskräp. Men det är smällar man får ta. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blev nio bärkassar skräp innan jag gav upp. Plus några snökäppar och ett större em­ballage som låg vid hundbadet. Tunna skyddshandskar och våtservetter var nya inslag i skräputbudet. Märkligaste skräpet var en boll i nät med någon sorts lampa i. Äckligast: en begagnad barnblöja och ett par nedbajsade kalsonger.

Trots värkande fot och rygg (träningsvärk sedan gym-besöket) ställde jag mig vid spisen för att koka ihop min ”franska rostbiff”. Jag säger bara: sex vitlöksklyftor! Har inte smakat den än. Det får bli kvällens begivenhet. Tänker mig en palsternackpure, och god sås till. Recept kommer.


Fler inlägg med bilder från Bodeleån

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Miljö, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sätt att fördriva tiden

 1. B.J. skriver:

  ”När jag kom hem var jag så sargad att jag knappt kunde gå. Men det var det värt.”
  Mmm, anar livskvalitet med en viss ”twist” 😉

  Själv ute på långpromenad igår. Svårt att sitta inomhus. Har vänner i Storbritanien och Spanien. Dom har det inte lika kul. För en gångs skull måste man applådera våra styrandes brist på handlingskraft i rådande läge. /B.J.

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Skönt att vi ”glesbodda” jämfört med många andra länder. Så att vi kan gå ut och ändå hålla avstånd. Inaktivitet är förödande för människan!

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.