Njuter några lediga dagar

Chefen beviljade till slut lite semester. Tre semesterdagar i samband med påsk, tillsammans med två sjukdagar (fick inte gå till jobbet med halsont) blev nära två veckors ledigt. Det är blåsigt och kallt, men ändå SOL! Så skönt att fördriva dagar i lättja, utan tider och klocka.

Lite minus är att min hälsena börjat spöka igen. Att sluta gå på gym och lägga på sig några kilon är förödande. Hälen är svullen och smärtar, ser rent bisarrt ut med en knöl som sticker ut. Smärtan blir värre efter långa promenader, tråkigt nog.

Det var bara att plocka fram cykeln ur vintervilan och trampa iväg till gymmet och köra min evidensbaserade sjukgymnastik. Den har fungerat tidigare. Nu gäller det bara att hålla i, och dessutom försöka gå ner de där otrivsel-kilona. Kroppen är ett ständigt projekt! 😀

Olssons universum| Bot för min akilleshäl

Till helgen var det tänkt att fara till annan ort för sedvanlig dejt med en god vän. Men SJ meddelade häromdagen att de inte tänkte köra det tåg jag hade bokat. Ny resa gick inte att boka via appen. Men myndig­heter­nas råd just nu är ju ändå att avstå onödiga resor, så vi bestämde oss för att skjuta på evenemanget.

Att få biljettpengarna i retur gick ganska enkelt, via SJ:s chatt. Däremot blev det svårare att komma i kontakt med hotell-kedjan för att boka om rummet.

Försökte ringa men det verkade helt kört, med en oändlig kö. Provade chatten, och hamnade som nr 42 klockan 15.07 – kundtjänst stängde klockan 16. Ändå bekvämare att vänta i chatt-kö än i telefon, och behöva uthärda samma meddelande om och om igen. Jag hann att surfa runt och även skajpa med modern innan jag fick kontakt klockan 15.58.

Förbetald bokning får man egentligen inte i återbetald, och inte heller boka om.  Vem anade i januari att världen skulle se ut så här om ett par månader?

Under rådande omständigheter var det ändå möjligt att få tillgodokvitto eller att boka om. Och eftersom jag fyller jämna år under 2020 valde jag att resa då istället.

Chatt-personen lovade mig en bekräftelse på ombokningen via mejl, men jag har inte fått någon ännu. Och i morse fick jag ett mejl från hotellet som önskade mig välkommen – i morgon! Bara att greppa telefonen igen.

Men allt var i sin ordning (och ingen telefon-kö). Hotellet hade fått min reservation för det senare datumet, och önskade mig välkommen då. Nu hoppas jag bara att hotell-kedjan inte går i konkurs till dess…

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Åka kollektivt, Vikt & hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Njuter några lediga dagar

  1. sonja.hoglin@outlook.com Hoglin skriver:

    Sol vind+vatten i VAD vänfråga mirakel spetakel men bekräftatjust nu foto rygg befarad bältros +ont hals spara badandet eller bad är hälsa CARPE DIEM

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.