Badade trots frostnupen morgon

När jag tittade ut genom fönstret på lördag morgon var det blå himmel och strålande sol. Hade planer på promenad med bad när vädret var så fint. Men när jag gick ut på balkongen för att vädra säng­kläderna försvann lusten totalt: det var frost och minus fem grader. Brr!

Gick till bageriet och köpte lite färskt bröd och styrde kosan till mor i stället. Vi brukar lösa Melodikrysset på lördagsmorgnarna. Fast när jag stod i lä vid busstationen nere i stan ångrade jag att jag inte packat badgrejorna. Solen värmde skönt.

Kom i väg på promenad fram på eftermiddagen. Då hade temperaturen stigit en bit över nollan. Bra mycket behagligare!

Tänkte att jag skulle försöka stanna i vattnet tills jag började huttra. Men det blev för lång­tråkigt att simma omkring, och kändes lite fånigt när det stod folk vid bryggan. Det blev i alla fall drygt fem min­uter.

Däremot kände jag av kylan efter badet, eftersom jag inte var så snabb med att få på mig kläderna. Ändå frös jag inte på det viset jag gjorde i början när jag kallbadade.

Svårt att förklara: jag känner att jag är kall, men det känns inte obe­hag­ligt. Och inte alls som det gjorde när jag klev ur säng­värmen och steg ut på balkongen på morgonen.

På hemvägen såg jag några små vitsippor med knoppar, redan redo att slå ut. Det är tidigt!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Badade trots frostnupen morgon

  1. livsglimtar skriver:

    Hemma i stan, jag är på landet nu, där har jag ett litet Trangia-kök. Men har skickat efter det större som du visar på bilden, det ska jag ha på landet. Här har vi bunkrat för kristider, bor en naturlig prepper i mig som har tänkt extra. Vi har vatten i dunkar både hemma och på landet, extra allt i fall att. Nu ska vi skaffa elverk till vår brunn också, inne har vi så vi kan elda upp värmen.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.