Salt kallbad med guldkant

Lysekil levererade igen. Känner mig så vederkvickt efter förmiddagens spa-vistelse hos Strandflickorna. Goda vännen hade bokat in oss på ”vardags-lyx”. Det blev mer än valuta för pengarna.

Vi var där före åtta på morgonen, för frukostsittning i det gemytliga uterummet. Det hade varit lite halt på vägen dit, för det var minusgrader under natten. Men vyerna var njutbara, med lättande dimmor och en uppstigande sol. Det artade sig till en fin vårdag.

Efter lång frukost i sakta mak, blev vi ledda på den slingriga stigen över berget, och ner­för en brant trappa ned till spa-avdel­ningen. Det visade sig vara egen brygga med bad­stege ned i havet, utomhus-bubbelpool och egen bastu med panorama-utsikt.

Det var andra människor där, men i en an­gräns­ande del med egen brygga. Så vi fick hela härligheten för oss själva i ett par timmar på förmiddagen. Lyx!

Salt vatten, stilla hav, flödande sol och molnen höll sig långt bort vid horisonten. Morgon­ljuset glittrade på ytan, allt var tyst och lugnt. Det bästa kallbadet hittills. Jag simmade runt och bara njöt.

Bubbel-bad och bastu om vart annat, med efter­följande kalldopp. Framåt elvatiden var kropp och själ i total harmoni.

En stillsam promenad i Lysekil, och sedan hem och fika med goda bakverk från Björsells bageri. Ett avsteg från livet med låg­kolhydrat-kost, men i vart fall ingen djupdykning…

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Bohuslän, Kallbad och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Salt kallbad med guldkant

  1. livsglimtar skriver:

    Så njutbart inlägg, till och med jag inbillade mig att jag skulle njuta av att simma där i solskenet. En riktig njutardag för din del, toppen.

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.