Fler tecken på vår

I morse var inbokat en provtagning på Hälsobolaget. Jag har gjort tre tidigare, det är min julklapp till mig själv. Ett stick i armen och sedan kommer svaret i den digitala journalen hos Werlabs. Nu på kvällen har redan en hel del svar kommit in – det ser bra ut så här långt. Men jag brukar få banning på kolesterolvärdena.

På vägen till provtagningen såg jag gula krokusar som redan kommit upp i gräset. När jag kom hem igen visade det sig att det stod ett stånd gula och lila krokusar alldeles utanför huset.

Det artade sig till en fin dag, med molnfri himmel. Så jag packade för promenad med bad, trots att det blåste lite. Hackspettarna trummade i kanon längs vägen. Jag hittade en bort­flugen plastpåse, så det blev lite skräpplock längs vägen. Såg snödroppar och redan några spänstiga tussilago. Men är det inte tidigt?!

Badet var iskallt, höll inte ut mer än två minuter. Men jag frös inte ett smack efteråt. Det var så soligt och lä i badhytten. Jag satt en lång stund och bara njöt, efter att jag fått på mig kläderna.

Jag tog bussen hem när jag kom till stan, men stegräknaren visade ändå nära 12 000 steg. Fylld av energi satte jag mig på spinn-cykeln och körde ett pass på 40 minuter innan jag började laga mat. Känner att jag på allvar börjar komma ur vinter­dvalan.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Kallbad, Natur & väder och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fler tecken på vår

 1. maria65a skriver:

  Jag kollar oxå via Werlabs ca var 18:e månad.

  Gillad av 1 person

 2. Ninna skriver:

  Så imponerad av dig!
  Och visst är det väl tidigt med allt som börjat knoppas redan?

  Gillad av 1 person

 3. Array skriver:

  Du är allt bra präktig hahaha! Jag suckar när jag läser hur du späker din kropp, själv skulle jag garanterat dö på kuppen om jag bara klädde av mig i baddräkt i februari, sänka ner mig i en kall sjö, hahaha! Gå så många steg bara det och sen trampa lös på cykel. Vinterdvala har jag ingen, jag ligger nog to feet under mest hela tiden som jämförelse.
  Men sträck på dig, du har disciplinen, viljan, lusten, tiden att kämpa på, det är stort. ❤

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Präktig i små portioner möjligen. Men det känns som en belöning när det väl är avklarat. Många gånger är tröskeln för hög för att nå dit. Man får gotta sig åt det som blir av.

   Allt väl till dig!

   Gilla

 4. livsglimtar skriver:

  Kram, menade inget illa med präktig i detta sammanhang. ❤

  Gilla

Kommentarer är stängda.