Energin återvänder så sakta

Lördag morgon klockan 9.15 stod jag nyduschad vid busshållplatsen, efter ett cykelpass på drygt 50 minuter. Imponerade på mig själv, faktiskt, eftersom jag hade haft dålig sömn under natten och vaknat med huvudvärk.

Och när klockan var lite över ett hade jag varit hos mor och hälsat på, inklusive åkt till stan en extra vända med bussen för att handla lite nödvändigheter, sedan gått en kortis på stan samt plockat upp fyra pantburkar efter ett gäng ”daglediga” som suttit och skrålat i en busskur.

Fast sedan gick luften ur en stund, och jag satte mig i fåtöljen och gonade mig med en kopp te och lite sallad. Men jag fick ett nytt ryck framåt kvällen och skurade alla golven.

Det måste vara våren? Hopp om nytt liv efter en höst som varit så lång, mörk och grå.

Men idag är det utlovat stormvindar, och det regnar ute. Perfekt väder för hushållssysslor. En plåt med biffar på högrevsfärs är redan klar. Jag funderar på att byta gardiner i köket.

De två senaste veckorna har jag försökt att strikta till kosten igen, efter julhelgernas alla utsvävningar. Det är också något som gjort att jag känner mig piggare, både i kropp och knopp.

Det var efter att ha lyssnat på inspirerande föreläsningar av matberoende-experten Joan Ifland som jag fick ny motivation. Hon är mycket kritisk till processade livsmedel, som hon menar påverkar våra hjärnor på samma sätt som droger. Ska försöka berätta mer om hennes filosofi i något inlägg, för den är intressant.

Nå, helt renlevnads lär jag aldrig bli. Inte utan min kaffekopp!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Natur & väder, Prat om mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Energin återvänder så sakta

  1. Ninna skriver:

    Super renlevnads kan nog vara svårt att bli och vara. Ska kanske inte behövas till 100% heller. Beror väl mest på vad man ”fuskar” med. Och i vilken mängd.
    Håller helt klart med att processade produkter är ett ”nej-nej”, liksom raffinerade. Det har ju gått minst ett halvt sekel nu sen man pratade om ”de tre vita gifterna”. Vitt raffinerat socker, salt och mjöl. Visst minns vi Are Waerland. 😉
    Men kaffe! Det är väl mer eller mindre ett måste. Så länge det inte går till en absurd överdrift.

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.