… däremellan kommer fastan

För min del är julen är till ända. Tomtarna fick göra sorti i torsdags. Trettondagen är en helg jag inte riktigt har någon relation till. Men jag tar tacksamt emot den extra helgdagen på måndag. 😀

Så är fastan inledd. Startade med 38 timmar från söndag eftermiddag till tisdag morgon. Redan efter första faste-passet kände jag ett ökat välbefinnande i kroppen.

Andra faste-dagen flöt från torsdag eftermiddag till lördag morgon, 40,5 timmar. Och jag kommer plötsligt ihåg hur bra det kändes: varför slutade jag med det här?

Påsken kommer någon vecka in i april i år. Jag har fått några dagars semester i anslutning till helgdagarna. Så nu är det som får hålla humöret uppe alla grå vardagar till dess. Och jag tänker fasta minst två, kanske tre dagar per vecka till dess.

Tyvärr kommer fastan med en viss frusenhet. Idag skiner solen och jag var lite inställd på bad. Men när jag klev ur sängvärmen i morse och tittade ut på blåsten så försvann motivationen helt.

Startade dagen med kaffe, grönkåls-smoothie och ett kokt ägg. Protein brukar kunna värma innanför västen, men jag känner inget ännu. Jag får se framåt dagen, om jag får upp värmen.

Det får bli att fin-gå lite på stan istället: behöver en ny termos och har fått avisering om en bok från biblioteket – Wild swimming.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Fasta, Kallbad, Lästips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.