Tomten kom med lata dagar

Det är inte ofta jag ligger och drar mig. Jag är för det mesta ganska klarvaken om morgonen. Brukar vakna vid femsnåret. Men dessa juldagar av vällevnad och lätt alkoholförtäring sätter dygnsrytmen lite ur spel. Så nu har jag gonat mig i sängvärmen ända till halvnio i två dagar.

Ute är det fortfarande grått. Fast de lovat lite sol fram på annandagen i min landsända. Jag ska försöka dra på mig något presentabelt och ta mig utanför dörren alldeles strax.

Trots min sega morgon i går kom jag i kläderna efter lunch. Och tog en välbehövlig promenad. Plockade pliktskyldigt lite skräp längs vägen. Fem kronor i burkar och lite blandat småkonstigt:

Vid badkullen blåste det en lite snål vind. Men varför backa ur när jag ändå hade packat ned och burit med mig alla badprylar?

Själva badet är, som sagt, inte någon pina, men att stå i kylande vind och byta om med fuktiga fingrar efteråt är mindre mysigt. Dessutom hade jag glömt att packa ned en handduk att torka mig med. 😳

Jag torkade mig med undertröjan, som för ovan­lig­hetens skull var av bomull. Sedan snabbt på med dun­jacka och tumvantar!

Det dök upp tre andra hugade spekulanter medan jag klädde mig. Jag kunde höra hur de tjoade i vattnet när jag spankulerade hemöver längs Strandpromenden.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Kallbad, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tomten kom med lata dagar

  1. Tomtan skriver:

    Gott slut

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.