Årets mörkaste dag

Fjärde advent med lite allmänt julstök i stugan: trilla köttbullar, bädda rent, städa bakom spisen och ren­göra filtret i köksfläkten. Ackompanjerat av prat i P1.

Igår hade jag en trevlig dag på stan med en god vän. Det är inte ofta det händer, men lika roligt varje gång. Det blev fika och loppis: köpte ”kalasbyxor” (man måste nog vara född på 1960-talet för att veta vad det är?) och en helt obegagnad sport-bh. Allt för facila 35 kronor.

Läs mer: Wikipedia | Kalasbyxor

När det behagade sluta regna på eftermiddagen packade jag badbagen och tog en promenad till Sörkullen, Gustafsberg. Gjorde så förra veckan och det var verkligen en humörhöjare. Nu när det är så ljummet i luften som nu, är det rent njutbart  att kliva ned i vattnet. Tro det eller ej.

Jag hade beväpnat mig med pannlampa och litet värmeljus (LED) för att skapa lite mys­stämning vid bryggan. Inte särskilt mycket folk i omlopp längs Strandpromenaden så dags en lördagkväll i december. Frid och ro, med andra ord.

Filmen nedan är från förra veckans bad. Man måste ju dokumentera sina stolleprov. 😉

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Det här inlägget postades i Kallbad, Natur & väder, Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Årets mörkaste dag

 1. livsglimtar skriver:

  Men kalasbyxor, inte visste jag att jag skulle bli så glad av att läsa det ordet, öppnade upp en hel värld av minnen från förr.
  Men du är en riktig tuffing och jag flinar gott åt de tankar du med pannlampan och nedstigande i det blöta, kan skänka alla nysvenskar som kanske promenerade förbi. Så de ska undra vad i hela friden du håller på med. Det var julbadet.
  JulKram på dig min Raring! ❤

  Gillad av 1 person

 2. maria65a skriver:

  Kalasbyxor minns jag och trosor kallades hemma hos mig för ”småbyxor” God Jul!

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.