Grön promenad istället för gym

I stället för att gå till ett dammig gym och svettas, blev det ändrade planer när solen behagade titta fram. Flexade ut en timme tidigare från jobbet och drog på mig frilufts-stassen. Kände stort behov av lugn och ro och fågelsång, nu när jag hamnat i ett tillstånd av att saker skaver i mitt hjärnkontor.

Tog vägen om Tureborgen och repade en påse nässlor. Fast avsikten med promenaden var att plocka hem lite granskott. Har lagt ihop dem med socker och citron till granskottssirap. Och lagt ett par små burkar färska skott i frysen, så jag kan göra granskottssnaps till midsommar.

Det var mycket blom på blåbärsriset, såg jag. Kan bli ett fint bärår om inte frosten eller torkan sabbar det hela. Det har regnat en del i helgen, men det var ändå ganska torrt i markerna, där jag gick.

I barrskogen fann jag en krans i plast. Känns lite B med barr i plast när skogen är full? Varför släpar man ens med sig en sån ut? Den fick följa med till närmaste soptunna i stället för att ligga där och skräpa.

Plockade maskrosknopp (som jag ska smörsteka någon dag när jag inte fastar) och en bukett kirskål. En vacker gren med rosa äppelblom knyckte jag vid ödetorpet. Nu står den i vas och jag hoppas att den slår ut. En kvist med syrenblom har jag också att snusa på.

Det blev nog ett par timmar ute i det gröna. Vederkvickande! På hemvägen var jag bara tvungen att stanna och ta en bild av havet av styvmorsvioler i Tureborgs­backen.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.