Fru Olssons fasta: Resultat efter 20 veckor

Del 23: Vet inte om det är vårtrötthet jag drabbats av? Det har varit svårt att komma igång med gymträningen efter att jag var förkyld. Vikten står still men fastan har sin effekt på kropps­formen ändå.

Fastevecka 17: Diffus huvudvärk både måndag och tisdag. Fastade till lunch på tisdagen (42 timmar). Hade tänkt träna på kvällen, och gick dit. Men det gick väldigt trögt, och det blev bara minsta möjliga gjort. På fredagar brukar jag köra spinningcykel efter jobbet. Men det var så ljust och fortfarande lite sol när jag kom hem så jag tog en sväng i motionsspåret istället.

När jag vägde mig på lördagen var vikten märkligt nog 0,9 kilo högre än veckan innan.

Eftersom jag tränat på fredagskvällen var jag inte ett dugg hungrig på lördag morgon. Det blev förlängd fasta fram till lunch (42 timmar).

Fastevecka 18: Orkade inte motivera mig till träning på hela veckan. Däremot blev det en hel del hushållsarbete och promenader. Det är väl vårljuset som påverkar lusten att städa och att gå ut i friska luften. Minus 7 kilo på vågen efter veckans fasta, men jag åt nog upp mig ett par kilo på helgen: söndagen blev super-lat med både Vasaloppet och fem­mil i tv-soffan.

Fastevecka 19: En vecka med nästan bara palliativa patienter på jobbet blev mentalt tungt. Fick ändå till lite pliktskyldig träning. Däremot var jag nära att förkorta fastan ett par kvällar, bara för att söka tröst i mat. Så fungerar stress på mig. Men jag hann resonera med mig själv innan jag trillade dit.

Fastevecka 20: Jag åt tydligen så rejält under helgen att kände mig proppmätt långt in på tisdagen. Fastan blev 48 timmar, innan jag åt ett rejält kvällsmål med ugnsrostad brysselkål och ekologiska chilikorvar. Sedan var jag mätt igen!

Eftersom min hemkokta kycklingbuljong tog slut, och jag inte får någon köttleverans förrän nästa vecka, så introducerade jag istället en gurkmeja-ingefärs-shot på färska rötter och hett vatten. Såg ett klipp nätet om att dessa råvaror (plus grönt te) stimulerar autofagi (cellreparation) även om man inte fastar. Om det nu är sant. Mannen som hävdar detta hänvisar i alla fall till vetenskapliga studier.

Det här med vikt är märkligt. På lördagen vägde jag mig vid uppvaknandet. Drack ett par koppar te, gick 18 000 steg vilket tog ett par timmar. När jag vägde mig innan dusch vid hemkomst vägde jag 0,5 kilo mer än på morgonen. 😮

Läs mer: Olssons universum | Vikten varierar med vätskan i kroppen

Så här har det gått hittills

Oväntad biverkning: jag såg på senaste elräkningen att förbrukningen gått ned, nu när jag bara äter fyra dagar i veckan. Sånt glädjer ju alltid en snåljåp. 😀


Alla inlägg i serien

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Fasta och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fru Olssons fasta: Resultat efter 20 veckor

 1. livsglimtar skriver:

  Du är en riktig kämpe, imponerad blir jag av din glöd och envishet i det du företar dig. Men det ger fint resultat på kroppen, tänker att vara fysiskt välmående är bra i ditt tunga jobb, mycket svåra saker att axla. Kram

  Gillad av 1 person

 2. livsglimtar skriver:

  Nja, det där med hälsa verkar inte vara min grej detta liv. Hur jag än vill, vill, vill så funkar det inte att träna, lyckas jag några månader på gym packar kroppen ihop för väldigt lång tid. Avundas dig som kan så mycket fysiskt, jag älskar att träna på gym med maskiner, men det är bara att glömma.

  Jag utreds nu pga mitt hopplösa blodtryck som oftast ligger nere vid fötterna. Klarar knappt av att gå till bussen, åka iväg typ till käftis som i fredags och ta mig hem igen. Kravlar upp i soffan, tar trycket som var 84/56 puls 116 då var jag inte så uppkäftig kan jag lova. Det går inte att ge sig ut att promenera när jag knappt tar mig fram, flåsandet och mjölksyra från topp till tå, bara jag rör mig.

  Jag har funderat så på sköldkörtel om det är mer än underfunktion, hjärtat ska kollas och så B12 vilket jag fick sprutor för i tonåren, kanske har det försämrats igen. Min läkare funderar på ME vilket jag har läst om och känner igen mycket av, fibromyalgi har jag ju redan, fast nog har symtomen ändrats på sista året till något nytt och sämre.

  Men jag har för övrigt ett väldigt bra liv, ungarna, barnbarnen och maken, mamma, och några älskade vänner, det är mitt liv. Rumphugget visst, jag kommer ingenstans direkt utan maken och bilen. Men jag gillar mest sånt man gör hemma som tur är, sticka, virka, baka, tv, paddan, Netflix, prata i telefon och läsa. Jag känner mig rik trots allt, har rest mycket i mitt tidigare friska liv, har ingen sån längtan kvar. Vill bara till landet och njuta i lugnet, tystnaden. Blir lycklig av att se en hare på landet eller rådjuret på tomten, inga tulpaner planterat där inte. 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.