Årets premiärdopp i havet!

Nu vid lunchtid tittar solen fram mellan de grå molntapparna. Jag kopplar av med en kopp espresso, efter att ha njutit av en egenkomponerad låda klädd med lufttorkad skinka, och fylld med grönkål, paprika, lök, persilja och lite fast köttfärsröra, med en äggstanning med ost på toppen.

En rejäl brunsch efter att ha fastat 40 timmar, tågat nästan 18 000 steg, och tagit säsongens första dopp i sjön. Jag var uppe i ottan och packade en ryggsäck. Då var det gråmulet och bara cirka +3 grader på min termometer. Men alldeles vindstilla!

Jag var vid Sörkullens vinterbad vid 8.30. De hade fixat en ny bänk alldeles vid badbryggan. Bra att lägga saker på. Iklädd mössa, bad­skor och lila fleecefilt skred jag till verket.

Eftersom det inte blåste alls så var det ändå ganska skäligt. Kallt, javisst, men inte ohanterligt. Jag vågade inte simma iväg eftersom jag var ensam, men jag försökte stanna under vattnet så länge jag kunde, för att få uppleva den där kicken som vana vinterbadare beskriver.

Jag får nog öva på det lite mer…

Fleecefilt var ett bra val, för den värmde och drog inte till sig vatten. Även badskor som skydd för fötterna. Det var fingrarna som tog mest stryk. Och jag hade fel sorts handskar med mig: de värmde inte ett dugg. Så istället för att sitta och njuta av en kopp te i badhytten, blev jag tvungen att vandra vidare för att få fart på blodomloppet.

På Strandpromenaden började det dyka upp motionärer. Hittills hade jag varit nästan helt ensam. Strandskatorna pilade stressat omkring vid Svenskholmen. Ett kärt återseende.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Bohuslän, Uddevalla och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Årets premiärdopp i havet!

  1. villacalifornia skriver:

    Mitt dopp blir under veckan.
    Vårdagsjämningen är av tradition 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.