De sista skälvande timmarna av 2018

På radion i morse talade tvenne, tror de var psykologer, om nyårs­löften. Utifrån sin forskning har de skrivit boken Tio i tolv, om konsten att lyckas genomföra sina löften. Dessutom hänvisade de till hemsidan Mitt nyårslöfte  där man nu kan anmäla sitt eget nyårslöfte och delta i en vetenskaplig studie:

”Överväger du att avge ett nyårslöfte eller funderar du på någon form av förändring inför 2019? I ett forsknings­projekt som genom­förs av Stockholms universitet samt Linköpings universitet studeras just nu svenskars inställ­ning till och användning av nyårslöften.

Mitt nyårslöfte är en spännande studie som syftar till att ta reda på vilka nyårslöften som är vanliga och hur lätta de är att hålla över tid. Genom att följa upp deltagare under ett år undersöks bland annat framgångar och hinder samt om nyårslöften har ett samband med välmående och livskvalitet.

Du som anmäler ditt intresse att delta kommer att få fylla i ett par kortare enkäter under året som handlar om hur det går med ditt nyårslöfte. Du kommer att kontinuerligt kunna se hur det för dig baserat på dina skattningar.”

Till anmälan: http://mittnyarslofte.se/

Jag kunde inte låta bli att anmäla mig. Jag avser att ta ett vitt år under 2019. Så nyårsafton 2018 blir skål och farväl till alkohol!

När jag skärskådar bilden med nyårsbubbel ser jag att det mesta kommer från loppis-affärer. Det gröna glaset, till exempel, är från Orrefors. Kostade hela fem kronor. Ljuslyktan låg i gratis­lådan, ljusstaken kostade många hundra­lappar i fina konst­hant­verks­affären, men bara 30 spänn på Myrorna. Den rutiga julduken fick jag för halva priset på ”jul-rea”, 14,50 kronor. Även gardinen i bakgrunden, och teakbrickan är loppade.

Att köpa nästan allt second-hand lönar sig. När jag gick igenom mina finanser i juldagarna visade det sig att jag lyckats spara cirka två månads­löner det senaste året. Med den takten kan jag snart börja fundera på att pensionera mig.

Gott nytt år!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Lästips, Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till De sista skälvande timmarna av 2018

 1. bergalott skriver:

  Två månadslöner. Det var inte dåligt. Bra jobbat och kan nog klappa mig själv på axeln också. För många funderar på hur jag överlever och har råd med en hel husbil på lilla pensionen. 😀
  Vi kör på så det ryker under 2019 för små utgifter ger goda slantar över.
  Kram 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Margareta skriver:

  Hej o god fortsättning på 2019!
  Ang. Vitt 2019 vill jag tipsa om alkoless.se, mkt läs- o tänkvärt där, precis som hos dig!
  Vilket jobb du lägger ner; stort TACK! Följer m stort intresse ditt senaste fasteprojekt.

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.