Ljusgrön snaps på granskott

Grön-snapsJag hittade granskott i en liten burk i frysen. Eftersom jag hade lite sprit kvar efter att ha gjort julsnaps fick jag för mig att göra snaps på dem. Idag har jag smakat av, och det var till belåtenhet.

Tyvärr kan jag inte ange några mängder, jag slängde i på en höft. Granskott har mild smak så de går knappast att överdosera. Citron­skalen kan man gärna ta det lite försiktigare med, och hellre sätta till mer efterhand.

Snaps på granskott och citron

Frisk och ljusgrön snaps som passar till sillen. Granskott får du plocka på våren och spara i frysen, om du vill ha till jul. Eller så gör du snapsen till midsommar.

  • brännvin
  • granskott
  • strimlat skal av ekologisk citron (bara det gula)


Lägg alla ingredienser i flaska och låt stå i kylen och dra i åtta dagar. Sila sedan av och häll åter på flaska. Spara gärna några granskott som dekoration att ha i glaset vid servering.

 

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Prat om mat och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.