Söndag före advent

Snöflingor singlar stillsamt ned från en grå­luddig himmel. Men jag ser blå himmel och sol borta i kanterna.

Sitter i köket med tända stearinljus efter väl förrättat värv i tvättstugan. Det är min nya rutin: att boka tvättid på söndagar 6.00-10.00.

Jag har bykat mitt senaste loppis-köp: en orange julgransmatta (10 kronor). Broderat ligger mig varmt om hjärtat. Mattan får nog hedersplats på köksbordet. Den matchar mina köksgardiner i orange och grönt.

Julgranen står på balkongen. En liten planta jag drog ur jorden på höstens sista svamptur. Jag har planterat den i jord och klätt med fönsterlav inunder. En liten lykta loppade jag också igår (15 kronor). Inne i skamvrån börjar amaryllis­löken att skjuta ur krukan. Det är förra årets lök som jag sparat. Inte så kraftig, men i alla fall återvunnen.

Det är tomtat och klart i bostaden. Julköttbullar trillade jag igår. Julköttlåda är beställd: skinka av vildsvin, fjällröding, gravad regnbågsfilé, och korv på kött av ren, älg och björn. Det ska bli spännande med nya smaker.

Mor har satt nya halksockar önskelistan. Det är snart ordnat. Sedan är det klappat och klart.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Mina växter, Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndag före advent

  1. Ping: Stämningshöjare i adventstider | Olssons universum

Kommentarsfältet är stängt.