Istället för pommes

Nu har jag varit på närbutiken och tankat upp mig på ekologisk halloumi-ost (extra­pris, turligt nog).

Min nya favorit-mat är halloumi-fries, efter ett recept från Diet Doctor (Kost­doktorn). För mig som är lågkolhydrat-kostare är det en värdig ersättning för kolhydrat-stinna pommes frites.

Man skär halloumi-osten i stavar och steker gyllenbruna och knapriga i frityrolja, helst neutral kokosolja. Lätt som en plätt.

Jag stekte dem i stekpanna med generöst med olja. Det mörka på bilden är en uppvärmd leverbiff från kylskåpet som också blev knaprig och god i stekpannan. Avnjöts i solen på balkongen. Den här sommaren har verkligen levererat, så här långt.

Till originalreceptet: Halloumi fries med avokadodipp—(English version)

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Prat om mat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.