Gamla tröjor blev grytlappar

Jag är ingen hejare på handarbete. Men jag kan sticka och virka hjälpligt, och sy raka sömmar på maskin. Det blir inte alltid så vackert, men jag tycker det är roligt att skapa själv och göra något eget, använd­­bart.

Några gamla tröjor ur kläd­kam­maren hade jag rivit till remsor. Tänkte först göra en bad­rumsmatta. Men när jag försökte virka med remsorna var det för fysiskt arbet­samt att virka med de breda remsorna. Det fick bli ett lite mindre projekt.

Tog fram stickor och försökte få till en grillvante. Det gick lättare, men ändå inte lika lätt som att arbeta med garn. Jag hade inget mönster utan höftade lite.

Vanten blev lite för stor, men väldigt tjock och bra. Stickade en fyrkantig bit i slätstickning, som jag avmaskade lite i sidorna i toppen så att den skulle runda av. Stickade i ett snöre där tumgreppet skulle vara (se bilden ovan), så att jag kunde plocka upp maskor där.

Av materialet som blev över gjorde jag en vanlig fyrkantig grytlapp i rätstickning , som också blev väldigt tjock. Snabbstickat!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Pyssel och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.