Kul att sy av kaffepaket

Skurar i sikte enligt SMHI. Kanske imorgon. Men idag hukar jag i skuggan: det är +26 grader ute på min termometer.

Organiserar, rensar och pysslar. Jag har blivit barnsligt förtjust i att sy av kaffepaket. Mor samlar som jag får.

Det finns de som gör storverk: välsydda snygga kassar, både flätade och släta. Jag är inte så noga, det får bli som det blir.

När jag skulle baka till jobbet hade jag inget att ta mina mandelskorpor i. Då sydde jag en rund burk av tre paket. Blev bejublat på arbetsplatsen, och någon tyckte att jag skulle sy och sälja. Men det kan knappast bli någon förtjänst. Och att samla paket är drygt, kaffet ska ju drickas upp först!

Det har blivit några necessärer. Bra att ha i ryggsäcken för att samla småsaker. Och kul ge borts-present med lite väl valda hygien­produkter i.

Nu klurar jag på ett litet etui att samla betal- och medlemskort i.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Pyssel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kul att sy av kaffepaket

 1. Wow! Så coolt 🙂

  Liked by 1 person

 2. Marianne skriver:

  Hej fick en fundering, inte för att du behöver svara om du inte vill, men hur hållbart lever du? Klädväg t ex ,köper du mycket i andra hand. Har du hållbarhetstänk i din vardag, som att minska på plasten, skölja disken i balja, återvinna så mycket som möjligt eller vad det nu kan vara?Visst vet att du plockar skräp, samlar burkar och går på loppis, så jag förmodar att det även gäller annat.
  Själv tycker jag att det ger mer livskvalité efter att ha gått mot en alltmer hållbarare livsstil. Att återvinna, se hur man kan använda det som redan finns när man behöver något, den kreativiteten ger mer tillfredsställelse än att bara gå ut och köpa. Bra tänk, det där med kaffepaketen.
  Just nu läser jag en blogg som heter ” Life after money.” Mycket ideér och tankar där, även om motivet är mer sparsamhet än hållbarhet som i och för sig går hand i hand i stor utsträckning.

  Liked by 1 person

 3. Mrs Olsson skriver:

  Ska försöka samla mig till ett inlägg kring detta. Tack för idén!

  Gilla

Kommentarsfältet är stängt.