Sockervax för släta ben

Jag brukar ta bort hår på benen med vax. Det går fort och lätt, och ger oftast ett bra resultat som varar i många veckor.

Jag har köpt Veet vaxremsor, som kostar drygt 60 kronor för 20 stycken. Det går åt tre varje gång. Senast hade remsorna blivit för gamla, och torkat in lite. Då luggar de inte lika bra, och det blir strån kvar.

Samtidigt hittade jag recept på hemgjort vax på en blogg jag tittar in på  ibland. Eftersom det var gjort på socker, en ganska billig råvara, blev jag sugen på att testa.

Jag gick och köpte socker (för det finns aldrig i mitt skafferi) och kokade ihop en sats. Den har stått på hyllan ett tag, medan lurvet har grott… Men idag fick jag tummen ur.

Fungerade bättre än väntat. Smetade på huden med en bestick-kniv, la på remsor av en gammal t-shirt, tryckte till en liten stund och ryckte bort.

Sockervax

 • Portioner: en liten burk
 • Svårighetsgrad: enkelt
 • Skriv ut
 • 3 deciliter strösocker
 • 1 deciliter vatten
 • 1 matsked pressad citron

Gör så här: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på låg värme i cirka 25  minuter. Häll upp pastan i en glasburk. Vänta tills vaxet svalnat innan du vaxar.

Värm burken i varmt vatten nästa gång du ska vaxa.

Källa: Ceciliafolkesson.se Vaxa benen med hemmagjort vax

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Miljö, Värt att veta och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sockervax för släta ben

 1. livsglimtar skriver:

  Tack för receptet, det ska jag testa.

  Gillad av 1 person

 2. Snålcoachen skriver:

  Åh du modiga kvinna! Jag har aldrig vågat vaxa mig, varken själv eller på salong. Dessutom är min granne aromaterapeut och har velat prova sina hemgjorda vaxgrejer på mig flera gånger, men varje gång har jag sprungit hem och gömt mig…

  Gillad av 1 person

  • Mrs Olsson skriver:

   Det är ganska odramatiskt på benen. Bikinilinjen är lite mer smärtsam. Men det handlar om bråkdelen av en sekund. Du har ju fött barn.. 😀

   Gilla

Kommentarer är stängda.