Säsong för balkong

Jag fick med mig fyra rediga spaljépinnar från gårdagskvällen lilla vandring upp till borgruinen. Dessutom drygt en halv pappersbärkasse med färska nässlor. Jag har lagt hälften på tork, på hatthyllan, och resten förvällde jag och frös in. Kokvattnet sparar jag och dricker av. Det blir mörkfärgat och smakar av nässla. Har fått för mig att det är nyttigt. 😀

Så i morse satte jag igång vårbruket på balkongen. Efter att jag städat bort allt pollen och damm, och tvättat fönstren. Ett par  utblommade primulor, och en likaledes cyklamen får pryda krukan tillsammans med några klena rankor av murgröna, tills rosenbönorna skjuter upp. Jag hoppas att de har lite växtkraft kvar: de har legat i en tändsticksask sedan förrförra hösten. En lång, grenad pinne ska de få klättra på, hade jag tänkt mig.

Pelargonian har stått i köksfönstret och flämtat i värmen i alldeles för liten kruka. Men nu är den omskolad i god jord och överdimensionerad kruka. Jag hoppas på riklig blomst!

Lökarna som övervintrat i en brun påse längst ned i skafferiet börjar i alla fall visa lite gröna skott. De ska bli underbart doftande vita små liljor. De fick hemvist i det sista av min Bokashi-kompostjord.

Graderna steg snabbt även idag. Satt i skuggan och läste en blaska efter allt fejande. Hade smart nog lagat iste, för att få svalka. Försökte sola lite, sedan när strålarna nådde runt husknuten. Men det sved snart i skinnet, så jag gick in och gömde mig. Ingen motion idag heller.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Mina växter, Natur & väder och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.