Gnäll till Valborg

Det är en trög vår. All tillför­sikt är som bortblåst. Det är bara att bita ihop och sätta  det ena benet framför det andra: framåt, ett steg i taget. Saker går emot, trilskas och sätter sig på tvären. Och jag som vill att livet ska glida fram på en räkmacka. Noll strul och inget trassel. Så blir det aldrig.

Men äntligen börjar jag komma någonvart med träningen. Så glad att jag fått årskort på gymmet gratis via jobbet. Idag släpade jag mig dit för ett styrkepass. Kände mig inte stark, men uthållig. Gjorde det jag föresatt mig. Kroppen svarar och jag är på väg.

A-kassan har levererat en varning. För jag glömde att skicka in min aktivitetsrapport i tid. Att glömma är ingen giltig orsak, enligt kassans handläggare. Fast för den som varit drabbad av utmattningsreaktion är glömska hela grejen. Men jag orkar inte argumentera. Nästa gång jag glömmer att leverera i tid kostar det en ersättningsdag. Som om jag bryr mig. Pengar är inte mitt största problem.

Som skötsam arbetssökande försöker jag ändå att göra det som krävs. Vara aktiv i mitt jobbsökande. Fast just nu är det mest sommarjobb som erbjuds. Och det har jag ju redan avtalat med hemvården. Sökte ändå ett jobb i sjukvården, med sista ansökningsdag 8 maj. Döm om min förvåning ringde de tillbaka dagen efter min ansökan. Jag har utbildat mig till ett bristyrke, så kanske är jag i en god förhandlingssits. Vi får se.

Annars är jag mest irriterad över Humana Assistans som skickar underliga sms till mig, med bokningar och lösenord till privatpersoners inloggningar. Orkar inte ta tag i det, men jag känner att jag borde. Ha en fin Valborg!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Arbete, Arbetsterapi och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gnäll till Valborg

  1. bergalott skriver:

    Här i Mälardalen blåser det kalla vindar som letar sig innanför kläderna. Enda motionen jag åstadkommer är att gå ut med Bamse (hund) och inte ens han vill vara ute långa stunder.
    Ja, fy hundan vilken seg vår.
    Ha en så bra Valborg som det bara går och i morgon kanske det vänder. Tro´t den som vill 😉

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.