Städ, spring och solglasögon

Lördagen började inte så bra. En titt i mejlkorgen innehöll brev från a-kassan. Den var missnöjd med att jag inte hade skickat någon aktivitetsrapport till Arbets­förmedlingen för mars. Det hade jag totalt glömt.

Nu får jag ju inte så himla mycket ersättning från a-kassan, eftersom jag jobbar en del. Men det skaver ändå att ha strul med den typen av inrättningar.

Jag försökte komma i kontakt med AF:s kundservice, men där var 17 minuters telefonkö, så jag gav upp. Nytt försök imorgon.

Istället bestämde jag mig för att gå ut i det fina vädret. Packade stora ryggsäcken med träningskläder, för att kunna slinka in på gymmet på hemvägen.

Tog bara en liten prasselpåse från grönsaksavdelningen med mig. Ifall jag skulle hitta någon pantburk på vägen.

Det var varmt! Såg en hel del fjärilar längs vägen: nässel, citron, sorgmantel. Vitsipporna har börjat sticka upp ordentligt.

Vid beachvolleyplanen utanför Landbadet hade det varit en rejäl fest. Det gick inte att ta miste på att döma av avfallet. Min lilla skräppåse förslog inte långt. Jag fick gå och tigga en svart sopsäck av två karlar som höll på att röja med något i ett litet skjul vid sidan av planen.

Hittade en oöppnad burk energidryck, en golfboll och ett par Ray Ban-solglasögon. Tyvärr herrstorlek. Annars var det mest fulburkar, tomglas och plastmuggar. Utanför Landbadets entré hittade jag en återvinningsstation, så jag kunde göra mig av med eländet genast.

Pantburkar och -flaskor släpade jag med mig till närmaste affär. Hela 31 spänn… 😀  Men jag förräntade den summan snabbt: köpte en trisslott och vann 90 kronor.

Mitt gymkort gick ut i måndags. Spänstigt nog slog jag nu till med ett helårskort för drygt 2­ 400. Jag fick ju friskvårdskuponger för 1 ­500 i julklapp av min arbetsgivare. Och jag får friskvårdsersättning för de drygt 900 jag fick lägga ut, bara jag lämnar in kvitto. Det är verkligen ”sjangtilt”.

Det var inte en käft på gymmet en så fin dag. Jag kutade så mycket jag orkade på löpbandet en halvtimme. Sedan lite styrketräning för min smärtande häl.

Hann hem till lite solning på balkongen innan det blev för kallt och blåsigt. En fejk-pizza på äggbotten till middag. Ägg, lite vispgrädde och lite proteinpulver. Stekt köttfärs, tärnad rättika och riven parmesan som topping.

Mitt protein-projekt har fungerat bra för att mota hunger, men någon större effekt på vikten kan jag inte se. Men det är inte det viktigaste just nu.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Miljö, Motion, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Städ, spring och solglasögon

  1. bergalott skriver:

    Oj, vilken aktiv människa du är. Det sprutar energi från läsningen. Riktigt givande, så jag tar en kopp kaffe till och sätter mig på balkongen. Jag har varit ut med Bamse på kissrunda och är nöjd med dagens första aktivitet på hälsofronten. 😀

    Att hålla reda på alla datum och delgivning och rapporter till olika instanser känner jag till från en tidigare epok av mitt liv. Dessvärre är det likadant efter pensioneringen. Det nagelfars in på minsta öre och aktivitet. Det är sant. Har haft en nitisk handläggare vad gäller bostadsbidraget och oj, oj, oj. Duktig i sitt värv förstås, men det känns rätt så avigt när allt kommer in med automatik.

    En god söndag önskar jag dig! 🙂

    Gilla

Kommentarsfältet är stängt.