Välklädd för vårstädning

Sladdade in på Återbruket, Folkets hus, efter jobbet. Har egentligen bestämt att det måste bli lite glesare med loppis-besöken, för jag behöver inte en enda pinal till. Men det är en drog.

Jag kom därifrån med en gammaldags städrock i svart och orange med två påsydda fickor fram. Oemotståndlig, för en städtant som mig. Trettio kronor var det värt.

Sedan en sväng på Willys för att shoppa mat. Just nu har jag ett protein-projekt, som innebär att äta mer protein för att försöka bli mer mätt på färre kalorier. Tanken är att kapa en och annan bilring, och att försöka att hålla mig till ett, max två mål om dagen. Sluta upp med att småäta, med andra ord.

Det är ett sjå att trycka i sig protein. Jag har aldrig varit någon ambitiös köttätare. Dess­utom kostar det. Men jag jagar ”kort datum-priser” så gott jag kan.

Idag hade jag lyckan att få fatt i en jättebit entrecote till 75 procents rabatt. Och gravad lax till halva priset.

Och ja, jag är tvärmätt nu! Efter en överdos strimlat kött med smörfräst purjolök och vitkålssallad med strimlat citronskal. Det blev lite hallon och grädde till efterrätt, också.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Prat om mat, Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Välklädd för vårstädning

 1. SNYGG städrock! Jag har en rökrock/klänning som jag gillar jättemycket 🙂 Loppad off course.

  Gillad av 1 person

 2. livsglimtar skriver:

  Jag har alltid varit svag för städrockar, dock äger jag ingen nu, hade när jag var normalviktig, tänkte att du ser smal och fin ut. Jag har svårt att somna på nätterna och äter alltid en massa onödiga kalorier. Det är banne mig som en sjukdom, kan inte låta bli att gå upp och göra några mackor och så te, sen du somnar jag. Idioti!

  Gilla

  • Mrs Olsson skriver:

   Man blir sömnig av insulinpåslaget, så mackor och te funkar som sömnmedel. Sömn är viktigt. Själv har jag stora problem med sovandet.

   Gillad av 1 person

   • livsglimtar skriver:

    Igår när jag var hos min läkare så berättade jag om mitt nattliga ätande. Jag bad om något mer som kunde få mig att verkligen somna, vilket jag inte gör av min tablett med sömnmedel, det tar timmar innan jag slocknar. Så nu ska jag ta en tablett som inte är beroendeframkallande plus min vanliga sömntablett. Jag vet att den här icke beroendeframkallande tabletten gör att man är som en zombie när man vaknar, men det tar jag om jag kan komma ur nattätandet. Det är ju målet.

    Gillad av 1 person

 3. Marianne skriver:

  Åh, vilken fin städrock skulle passa mitt präktiga jag perfekt. Helst en klut på huvudet också. Nuförtiden tillverkas väl inga städrockar, ser lite ut som sjuttiotal. Kom helt plötsligt att tänka på Dagmar Ebbesen, tidernas hembiträde, när hon var i farten var det väl mer vitt ,stärkt och rejält. Detta rekorderliga fruntimmer kunde sätta folk på plats. Ordet tant tycker jag inte om, kärring nähä. Men fruntimmer kanske, lite argsint, lagom rund, inget pjosk, men med ett hjärta av guld.
  Klockan är tre på natten och jag tänker på Dagmar Ebbesen!,Tänk vad tankarna kan fara nattetid när man inte kan sova. Får nog knipa igen ögonen omedelbart bums och försöka drömma om prinsen istället.

  Gilla

  • Mrs Olsson skriver:

   Den var alldeles utmärkt att städa i. Och steka kött: skyddar mot fettstänk. Själv är jag ganska bekväm med både kärring och tant. Hoppas du fick sova gott!

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.