Hellre leverbiff än choklad

I paketet jag beställt fanns varan, men även en liten chokladbit nedstoppad. En trevlig gest från nätshoppingföretaget till en ny kund. Men helt fel till en sockerfascist som jag. 😀

Chokladbiten gick rakt i kompostpåsen. Efter en fastedag på jobbet, och en timmes hemresa på bussen med en kakofoni av oljud, var det lugn och ro och leverbiff jag längtade efter mest.

Leverbiff är min nya favoriträtt, helt enkelt. Hade tagit fram några ur frysen på morgonen. De skulle värmas med fryst broccoli i ugnen, medan jag tog en snabb dusch efter ett träningspass på cykeln. Jag var mäkta stolt över mig själv, att jag tog mig samman och tränade en timme efter jobbet på fredag.

Olssons universum: Lever är nyttigare än frukt  (29 juli, 2017)

Jag hade inte så mycket på programmet för lördagen, mer än att handla mat. Solen sken lite svagt i morse, så jag tog en skön promenad till stan i mina nya, underbara joggingskor.

Så tidigt fanns mycket varor i hyllan för ”kort datum” att välja på. Det blev ett halvt kilo nötlever, ett halvt kilo högrevsfärs och ett halvt kilo blandfärs, alla med 40 procents rabatt. Färsk broccoli för 3:90 styck, och kampanjpris på ruccola i storpack. Det är lätt att få ihop en bra matkasse till rimligt pris i min affär. Balanserade allt det billiga med att slå till på en kruka eko-basilika. Och grädde och jordgubbar.

27 leverbiffar ligger klara för att stoppas i frysen. Tre tog jag till lunch med lite pizzasallad och en matsked mungbönor.

Jo, magen stabiliserade sig till slut: med probiotika och lite bön-terapi. Så jag fortsätter att mata tarmens invånare med små mängder bönor, trots att det inte är LCHF.

Olssons universum: Bönor boostar magbakterier  (18 februari, 2018)

Våren tassar in på tå. Min gård är det enda som återstår att åtgärda, efter förra årets stamrenovering. Just nu är den en enda grushög. Men i denna öken sticker det ändå upp spänstiga snödroppar här och där, som blivit kvar efter grävskopans framfart. Det är rart att se.

Termometern visar nästan 14 grader nu, trots en lätt molnig himmel. En balja te på balkongen, kanske?

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Prat om mat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hellre leverbiff än choklad

  1. Du är så bra! Har du recept på leverbiff?

    Liked by 1 person

  2. livsglimtar skriver:

    Lever är en stor favorit för mig, förr när jag växte upp så skar jag gärna tunna små bitar som jag åt rått. Ja, säkert äckligt för många, blotta tanken, men jag bara älskar lever. Senare upptäcktes att jag hade brist på B12, vilket i sin linda av forskning om den bristen, gav patienter rå lever i mängd för att fylla på det avsaknade B12. De insåg att man inte kunde äta dessa enorma mängder rå lever för att få ett normal B12 värde. Som tur var uppfanns ett syntetiskt B12 samma som du än i dag får, om du har brist. Kanske kände min kropp att den behövde just lever för min brist? Vet inte, men jag fick B12 sprutor i många år, numera är det normalvärde. Men idag har jag för högt Hb, tappas på blod så där tre, fyra gånger per år. Så lever med järn är inte så bra för mig att äta för mycket av. Men jag ska absolut göra som du skrev om blandning mellan färs och lever, ska göra precis dom dig och frysa in. Trevlig HelgKram

    Liked by 1 person

    • Mrs Olsson skriver:

      Jag hade också brist på B12 ett tag och fick ”shots”, sedan tabletter. Men nu har jag överdos av B12 så jag fick sluta. Har smakat på rå lever, men nej… 😀

      Gilla

Kommentarsfältet är stängt.