Köksgöra istället för gym

Tanken var att stiga upp hyfsat tidigt och gå till gymmet på lördagen. Men jag var avgrunds­trött när jag vaknade. Oordning med dygns­rytmen på grund av sömnbrist och att jag var tvungen att åka till jobbet en timme tidigare på torsdagen.

Efter en rejält ketogen frukost (bara protein och fett) var jag ändå nödd att trava till Willys för att handla mat. Jag vill gärna gå rätt tidigt på förmiddagen för att kunna finna något rabatterat ekologiskt kött. Varor med kort datum brukar de sätta ned rejält i pris.

Jag hade tur och fann hönsfärs till halva priset, och rimmad fläsklägg för 29:90 kilot. Båda ekologiska. Dessutom var det kampanj på kokosgrädden, så jag köpte på mig sex paket.

Med övriga varor som jag plockade till mig till kampanjpris visade det sig att jag sparat nära 70 kronor jämför med ordinarie pris. Det värmer i en snåljåps själ. 😀

17 minuter tills bussen skulle gå hem orkade jag inte vänta. Så jag travade hem också, med full last. Det var drygt, särskilt i trappan upp. Hissen, som skulle vara färdigrenoverad i fredags, står fortfarande still.

Istället för träning blev det kok av fläsklägg och sedan buljong på ben, brosk och fett. Hönsfärsen frästes med lök, purjo och paprika, och fick sedan koka in med kokos­grädde och massor av kryddor.

Buljongkastrullen har fått stå på ettan och puttra hela natten. Buljongen fryser jag i is­tärnings­påse för att lätt kunna ta fram vid behov.

Kvällen ägnades åt pappslöjd. Jag har slaktat en gammal flora över gräs med fina bilder (från Dacapos gratislåda)  för att klä en vanlig, brun papplåda. Bilderna limmades med decoupage-lack. Jag blev ganska nöjd med resultatet. Ska bli förvaring för strumpor och sockar i klädkammaren.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Prat om mat, Pyssel och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.