Reda-hyllan på plats till slut

De senaste dagarna har jag fått tid att beta av min ”att göra-lista”. Byta köks­gardiner, gå igenom min ekonomi (sparande och pension), gå med prylar till loppis. Dess­utom hittade jag min borttappade mössa när jag vårstädade (låg på en låg pall som står under hall­byrån).

Och en loppis-runda resulterade i ett par helt nya svarta byxor (Yest) för humana 15 kronor och en glad, blommig (vad annars?!) sjal för en tjuga.

Men allra mest nöjd är jag över att jag äntligen samlat mig till att sätta upp min Reda-hylla. Den har legat först under bokhyllan och sedan på en stol sedan jag flyttade in efter stam­renoveringen. Det var i april förra året.

Anledningen till att det har dröjt bottnar nog i ren mental utmattning. Först skulle tänka ut hur jag skulle fästa hyllan på väggen. Bestämde mig för konsoler istället för att skruva i hyllans bakstycke. Jag hade ett par gamla konsoler från Indiska i smide som jag trodde skulle funka. Men när jag plockade fram dem ur en låda var de lite för djupa, och inte riktigt ”rätt” i mina ögon.

Hade ingen lust att lägga stora pengar på något märkvärdigt, så till slut föll jag för vita plastkonsoler från Ikea, fem kronor styck.

Först tänkte jag bara ha två, men när jag tänkt efter lite mer insåg jag att jag nog behövde tre, för ordentligt bärkraft. Så jag fick fara ut till Ikea en gång till…

Sedan visade det sig att jag inte hade några skruvar som passade. Så en sväng till Clas Ohlson fick det också bli.

Sex skruvhål som måste placeras exakt för att hyllan ska sitta rakt. Jag har ett okej vattenpass, men bara två händer. Funderade på att be bror om  hjälp, men han är väldigt upptagen så det blev aldrig av. Och hyllan låg kvar på sin stol och samlade damm.

Till slut samlade jag mig till att räkna ut att jag skulle skjuta bordet mot väggen och sätta något lagom högt och vågrätt ovanpå, som kunde stödja hyllan medan jag märkte ut var skruvhålen skulle sitta. Efter visst letande och mätande satte jag upp en köksstol med två tekoppar. Det blev hyfsat rakt. Bankade sex hål med en stjärnskruvmejsel. Sedan tröt energin. Det var igår.

Imorse skulle det ske. Jag plockade fram hela batteriet av verktyg. Turligt nog var väggen i köket inte lika hård som den i garderoben, så borrandet var snart avklarat. Hyllan var uppskruvad på ett kick. Det tog längre tid att städa bort damm och verktyg. 🙂

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Pyssel och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Reda-hyllan på plats till slut

  1. Elsa skriver:

    Det blev ju jättefint. Hur många kvadrat har du? Funderar så smått på att byta mina 51 kvadrat till 30-35 kvadratmeter i samma område. Skulle tjäna minst en tusenlapp i månaden på det. Trivs i och för sig väldigt bra där jag bor nu, men pengar pengar är bra att ha.

    Gilla

Kommentarer är stängda.