Välgörande vardagslunk

Det är mycket jobb just nu. Arbeta, äta, sova, och inget mera. Det kommer att vara så en period, fram till slutet av januari. Men det är ganska ok, nu när vädret är vått och mer än grått.

Och mathållningen fungerar suveränt när jag har fasta rutiner och är upptagen en stor del av dygnet. Att jag konsekvent fastar på arbetstid får många arbetskamrater att höja på ögon­­­brynen (särskilt pastaberoende killar som tror att man avlider utan mat var tredje timme). Men det är helt perfekt, för mig som är van. Vikten har börjat krypa nedåt av matrutiner och allt traskande i hemvården (8 000–13 000 steg brukar det bli).

De nya arbetsbyxorna jag fyndade före jul gick knappt på då. Men eftersom jag inte hade planerat att öka mer i vikt köpte jag dem ändå (svart funktionsmaterial, sidoficka på benet och avtagbara underben för sommarbruk, 40 kronor). I förrgår kunde jag inviga dem!

Om jag arbetar dag tar jag te, ett kokt ägg med lite majonnäs, och en klick surkål innan jag går iväg. Sedan lagar jag middag när jag kommer hem på kvällen. Det blir 10-12 timmar utan mat, bara te och kaffe. När jag jobbar kväll äter jag ungefär samma frukost och en lätt lunch. Sedan blir det ingen mat förrän nästa morgon.

Nej, jag går inte hungrig med kurrande mage. Den vet vad som gäller, och betar av bil­ring­arna istället. 😀

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Vikt & hälsa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.