Mina växter trotsar mörkret

Det är den allra mörkaste tiden på året. Men eftersom det nu är kallt ute, och mer värme i elementen, har mina blommor på fönster­bänken satt fart.

Min gula hibiskus fick oförhappandes tre stora knoppar, som nu har blommat ut. Flamingon är också på gång efter ganska omild beskärning i höstas.

Ett skott från min bougainvillea som lidit av tvinsot i minst ett halvår har överraskat med små gröna blad. Jag låter det stå under en plastpåse med några lufthål i, och så ofta som jag kommer ihåg fuktar jag påsen inuti med vatten  för att skottet inte ska torka i den torra inneluften.

Här jobbar jag ibland.

Men märkligast är det lilla bladet från en julkaktus, som jag nöp på en av mina arbetsplatser. Moderplantan blommade med så fina vaniljfärgade blommor att jag inte kunde låta bli.

Det är knappt en månad sedan jag satte två små blad i jord. Och nu är det redan knopp på det ena. 😮

Och primulan i skamvrån (bakom gardinen vid balkongdörren) satte också knopp när jag räddade den från frosten ute på balkongen. Sparsam som jag är delade jag plantan i två. Har jag tur lever den till våren och får komma ut igen. Den har redan klarat en vinter inne. Den som spar hon har. 😉

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Mina växter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina växter trotsar mörkret

  1. rabarberpolisen skriver:

    Det är till att ha gröna fingrar! 😀
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

  2. Växter och blommor slutar aldrig överraska oss 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.