Snåljåpen gör ännu ett fynd

Vaknade med en ruggig huvudvärk. Försökte bota den med långsam frukost och en rejäl balja kaffe. Det fungerade väl sådär. Kroppen var seg och svullen, själen tom och trött. Men inget botar ett illabefinnade som en rejäl promenad, tänkte jag.

Det orkade jag nu inte, men kanske en liten sväng nedåt byn kunde jag väl klara av. Och på Facebook såg jag att Återbruket på Folkets hus annonserade med halva priset på kläder och skor. En motivationsfaktor för en loppisfyndare.

Min nya fina ventilation är så effektiv att det drar iskallt när jag duschat klart och står våt för att torka mig. Jag har sedan en tid letat efter en tjock badrock i frotté att svepa om mig efter tvag­ningen. Nu är det flesta frottérockar som hamnar loppis tyvärr ganska luggslitna. De jag hittat hittills har jag ratat.

Novembergrått och fuktigt i luften, men i vart fall inget regn. Slank in på Dacapo, men hittade inget som jag absolut måste ha. Den som bor på 36 kvadrat får försöka hålla tillbaka köplusten. Så de fina, gröna dricksglasen för fem kronor styck fick stå kvar.

Utanför blomsteraffären stod en stor hink med tulpaner i blandade kulörer. En härlig färgklick i allt missmod. Där var det riktigt svårt att hålla igen shopping­lustan.

Döm om min förvåning: på första klädhängaren jag tittade igenom på Återbruket hängde en prima, marinblå badrock från Dressman. Helt obegagnad. Den blev min för 30 kronor. En bra affär, helt enkelt.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Snåljåpen gör ännu ett fynd

  1. Ping: Minimalistens blommiga utsvävning | Olssons universum

Kommentarsfältet är stängt.