Första semesterdagen

Första semesterdagen startade klockan 06.00 i tvättstugan. Min nya tvättstuga är en dröm jämfört med den vi hade innan stamrenoveringen (Olssons universum Min tvättstuga är en tragedi). Eftersom den ryms i ett fristående hus på gården har vi fått generösa tvätt­möjligheter: från sex på morgonen till tio på kvällen alla veckans dagar.

Efter avslutat tvättpass, chatt med Arbetsförmedlingen och en snabb frukost-espresso, blev det fönstertvätt och röj på balkongen. Skurade golvet och torkade av min solstol. Ifall nu solskenet skulle vara ända till eftermiddagen då solen når runt hörnet av mitt hus.

Tog en snabb cykeltur till stan och lämnade böcker på bibblan. Det blåste mer än jag räknat med, så jag ställde in fikat. Köpte jordgubbar utanför Willys. De var billiga så jag hade mina onda aningar. Fick kasta hela kartongen i soporna, de var halvruttna nästan varenda en. Sista gången jag handlar där.

Istället för fika och jordgubbar blev det vuxen-mellis (ett glas rödvin, Blå Castello och några oliver) på balkongen när jag kom hem.

Jodå, jag hann få några värmande strålar i ansiktet innan molnen tog över.  Sedan drog jag filten över mig och satt en stund till, på pin kiv.

Så skönt att få koppla av utan klocka och krav på aktivitet.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Mina växter, stamrenovering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.