Dags att byta namn till Tant Pant?

Blev tvungen att kvista till biblioteket och leta upp två tidningar som jag lånat och lämnat tillbaka. Ändå stod de kvar i min lista över lånat material. Hade inte blivit avregistrerade när jag var där och lämnade häromdagen. Hittade dem genast, som tur var, och körde dem i återlämningsdatorn ännu en gång.

knoppar

Bestämde mig för en lång promenad längs vattnet. Grått och lite blött. Men vår i luften! Fåglarna kvittrade härligt i buskarna. Stannade vid badviken mellan Gustafsberg och Lindesnäs och gjorde mina gympa-övningar. Fjordens vatten låg alldeles stilla.

Men i berget porlade bäcken vilt av allt regnvatten. Bestämde mig för att gå upp en bit i terrängen och försöka fotografera fallet. Och vad händer? Så fort jag sätter en fot i naturen snubblar jag över skräp…

Det var en rejäl efterfest som låg i den branta slänten där fallet mötte bäckfåran. Och inte så enkelt att plocka upp, eftersom det låg fallna träd och ris efter ett par rediga stormar. Ölburkar, läsk- och spritflaskor, ett paraply och en ögonmask (typ Fantomen) i en salig röra bland grenar och barr. Ur en stor Fantaflaska skakade jag fram två avlidna möss. Det såg rätt ledsamt ut.

Som tur var stod det en papperskorg alldeles nära. Den blev halvfull. Pantburkarna tog jag med mig. Har alltid en plastkasse på lut i fickan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Förra veckan hittade jag ett bilbatteri i vägkanten på toppen av Lindesnäsbackarna. Då var jag på väg åt ”fel håll”, så jag ställde det väl synligt på vägen vid en M-skylt. Tänkte att jag skulle ta det med mig en annan dag. Eller kanske att någon annan skulle se det, och förbarma sig. Bingo! I dag när jag gick förbi var det redan borta.

Det blev en extra sväng till affären med pantburkarna (24 kronor). Jag gick hemifrån vid 9.30 och var inte hemma förrän vid 14.00. Lagom till att se damerna staka sig till ett silver i skidstafetten.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Miljö, Natur & väder och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Dags att byta namn till Tant Pant?

 1. villacalifornia skriver:

  Men det vore ju ett namn som passar dig!
  Bär det med stolthet, tycker jag…. Bara så fint…

  Fick igår höra att jag är bengtaktig, men ännu inte fått svar på vad det betyder :-/
  Hoppas dock att de är något positivt 🙂

  Gillad av 1 person

  • Mrs Olsson skriver:

   Jag tänker spontant att ”bengtaktig” i din tappning handlar om att vara en eldsjäl.

   Tack för din fina kommentar! Jo, jag gillar faktiskt namnet, kanske ska odla det varumärket? 😀

   Gilla

 2. Laila skriver:

  Bättre med Tant Pant än en pantad tant 😉
  Hoppas du får en fin helg med trevliga prommenader!

  Gillad av 1 person

 3. bergalott skriver:

  Skönt att komma in och se den roliga rubriken. Den lyser av insikt och humor. Du är guld värd i dina förrättningar och vänta ska du se.. snart är jag väl tillbaka i stan och får återgå (med dig som inspirationskälla) att plocka upp skräp utefter promenadstråken med Bamse.
  🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.