Skön söndag utan måsten

I dag var det så härligt väder att promenaden blev hela 2,5 timme. Nu när armen är bättre vågar jag kliva ned i dikena och plocka upp alla burkar jag har haft span på den senaste månaden. Tror jag fick ihop ett 30-tal innan dagen var över.

I stället för att svänga tillbaka in till stan vid marinan vid Rödön som jag brukar, gick jag bort till stranden vid Lindesnäs. Det är många år sedan jag var där senast. För kunde man gå runt udden på en liten träbrygga på utsidan berget. Men den är borta sedan länge.

Lindesnäs badplats, Uddevalla.

Jag genade genom talldungen över berget och hamnade på baksidan av Villa Lindesnäs. Högst uppe på toppen låg en take-away-kaffemugg, naturligtvis. Och på nervägen hittade jag en sophög med en tom marmeladburk, en plåtburk med fibertabletter och fem tomma plastkrukor. Försöker tänka ut en story om hur just det skräpet hamnade just där, men jag går faktiskt bet…

På återvägen till stan stannade jag vid Sörkullen och gjorde lite gympa-övningar i all enkelhet.  Tur att jag har blivit ganska immun mot att folk glor, för den här träningen tänker jag fortsätta med. Härligt att få vara ute!

Utsikt från Lindesnäs mit Uddevallabron -2017-02-26

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Miljö, Motion, Natur & väder och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skön söndag utan måsten

 1. Marianne skriver:

  Låter som en härlig dag. Tycker du är modig som både gympar och plockar skräp, fast att folk glor. Livet blir roligare om man inte bryr sig så mycket i vad folk tänker, tycker och glor på! Måste öva på att inte bry mig, tycker att jag i min ålder 55+, kan få vara lite som jag vill.
  Kommer du att flytta hem snart? Hoppas du kommer visa oss, hur det har blivit. Och att du blir nöjd.

  Gilla

  • Mrs Olsson skriver:

   Jag har börjat inse att de flesta bryr sig mest om sig själva, och inte vad jag gör.

   Hemflytt blir tidigast 21 april, fick jag veta förra veckan. Klart det blir hemma hos-reportage när jag fått i ordning.

   Ha en fin vecka!

   Gilla

Kommentarer är stängda.