Tidsfördriv för en sjukskriven

trojaÄntligen slapp jag ifrån mitellan på armen. Röntgen visade fin läkning, och jag har mycket mer funktion i armen efter drygt en vecka (Olssons universum – Armen i ”melitta” i tio dagar).

Fick övningar jag ska göra tre gånger om dagen i fem veckor. Jag får inte lov att abducera armen, det vill säga sträcka ut den åt sidan. Det är också den rörelse som ger smärta, så det reglerar sig själv.

På sjukhuset träffade jag en kvinna i drygt min ålder som råkat ut för samma fraktur som jag, och troligen på samma dag. Hon hade jätteont fortfarande, och åt morfintabletter. Jag känner mig lyckligt lottad som kom undan så lindrigt!

Hänga tvätt blev dock en utmaning igår. Jag fick köra sängkläderna i torktumlaren, för det går inte att få upp tunga, blöta påslakan på strecket med en arm. Och hyvla ost gör fortfarande himla ont. Men nu kan jag både knyta skorna och ha på mig ryggsäck igen.

Träningen går åt skogen i det här läget. Promenader är det enda jag kan göra. Och knäböja efter skräp, nu när jag har två armar och kan hålla en påse.

red bullIgår samlade jag 25 knyckliga pantburkar mellan Sommarhemsskolans busshållplats och Göteborgsvägen vid Ica Kvantum. En sträcka på cirka 500 meter. Där ligger massor av brödpåsar och godispapper längs gatan. Vem som kastar dem är lätt att förstå: jag mötte flera gäng med elever som mumsade på nyinköpta baguetter och sörplade läsk.

Lite längre in mot stan mötte jag ett par elever som köpt läsk i tetra. Cirka två meter från en orange papperskorg slängde den ena tjejen sugröret på marken. Vad får ungdomarna lära sig om miljö i skolan, funderar jag på?

På Pingstkyrkans second hand var det omgjort och ommöblerat efter översvämningen. Jag lodade runt en bra stund bara som tidsfördriv. Var inte på jakt efter något särskilt. Men jag brukar ändå alltid köpa något litet ändå för att bidra till välgörenhet.

Det blev en korallröd-grisrosa tröja med mönster i grått, och stenar av strass. Verkligen daterad design! Men tröjan är ull och angora, och knappt använd. Ypperlig kvalitet för 30 kronor, och väldigt värmande.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Miljö, Second hand & shopping, Vikt & hälsa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tidsfördriv för en sjukskriven

 1. Laila skriver:

  Ja, det var rätt länge sedan den tröjan var modern… Fast vad gör det när den fortfarande värmer gott. Fast jag undrar om inte det är omodernt det också – att klä sig varmt och lämpligt efter väderlek menar jag…

  Gillad av 1 person

 2. bergalott skriver:

  Roligt att du är i farten igen.
  Det här med miljötänk bland ungdomarna har jag också funderat över. Hur katten ska det gå till att få dessa att förstå att det är deras värld de skitar ner. Kyoto-möte nästa gång behöver dra in en paragraf i protokollet om just föräldraansvar, för det är väl där det sitter.
  Men så tänker jag på hur det ser ut i andra länder. I Rumänien har jag sett bilder så jag baxnar. Tror inte att det är sant. Huuur ska det bli. Är det bara i lilla Norden som vi har det någorlunda prydligt och trots ungdomarna våra så haaaar vi det riktigt fint.
  Jag har ju flyttat från stan och numera har jag inget att plocka upp här på landet. Folk är lite annorlunda och tar mer ansvar…. liksom… eller… Jag vet inte.
  Sjysst tröja! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Mrs Olsson skriver:

  Ja, det är annorlunda på landet. Askersund (där jag bodde tidigare) var otroligt rent och välstädat jämför med här.

  Ta hand om dig! 🐻

  Gillad av 1 person

 4. Mrs Olsson skriver:

  Det är skönt att vara i en ålder där det är helt OK att vara omodern. Ha en fin söndag!

  Gilla

 5. Mrs Olsson skriver:

  Du är snäll, du! 😀

  Gilla

 6. Ann-Marie Johansson skriver:

  Alltid intressant att läsa inläggen du skriver.
  Mycket humor tillsammmans med mycket sunt förnuft.
  Ja, det är mycket sunt förnuft som en del föräldrar borde lära barnen tidigt.
  Du är bra på gång med träningen och rörligheten ökar dag för dag. Detta kommer du att fixa bra.
  Vet hur det var när hö axel gick ur led efter fall på isfläck för 2 år sedan.
  Du gör alltid fräcka fynd på dina turer på second hand.
  Vi kan ta en gemensam tur när det passar dej.
  Ha det gott och lycka till med träningen
  Kram ❤️
  Ann-marie

  Gilla

 7. Laila skriver:

  Det är väldigt skönt 😊

  Gillad av 1 person

 8. Mrs Olsson skriver:

  Ja, jag tänkte faktiskt genast på dig när jag fick min mitella! Vi hörs!

  Gilla

Kommentarsfältet är stängt.