Veckans vedermödor

SurfplattaEn uppdatering för Windows gjorde min dator obrukbar i fem dagar. Det tog 8-10 timmar att komma in i datorn. Den stod bara och tuggade på förstasidan i evigheter. Oerhört frustrerande.

Ett tag var jag rädd att det handlade om några oegentligheter. Men efter att ha checkat på Microsofts Community insåg jag att jag var inte den enda som hade problem. Nåväl, nu är det löst. Som tur är har jag en liten surfplatta, så jag blev inte helt avskuren från cyberverkligheten  under tiden.

Jag har ägnat mig åt träning och skolarbete i veckan. Träningen börjar ge resultat i ökad styrka och bättre kondis. Magen består, men det skulle jag ju strunta i, var det tänkt.

sidokabeldragDet här är min favorit-övning just nu: roterande sidokabeldrag. Den är ur Jonas Bergqvists bok Drömkroppen på 8 veckor (2014). Övningen är tekniskt svår att utföra, men ger funktionell träning för ryggen.

Efter den, plankan och fågelhunden med boll och kanske lite raka marklyft så fullständigt skriker det i ryggmusklerna. På en skönt sätt.

Stötte förresten ihop med gossen som kikade lite extra på gymmet för en tid sedan (Olssons universum | Jobbigt att känna sig bedömd). Nu hade han så ont i ryggen att han fått avbryta träningen, och ta några vilodagar. Klarade knappt att ta på sig strumporna, berättade han. ”Jag börjar bli gammal” sa han, ”trettio år”.

Ja, hur ska jag tolka det? Ville han att jag skulle säga att han minsann var ung och rask, i mina ögon? Eller var han ute efter att jag skulle säga att jag är nära dubbelt så gammal. Eller så handlade inte alls om mig… Men även denna gången spanade han lite här och där, eftersom jag fortfarande var ganska lättklädd i värmen. Men nu var jag förberedd, så det bekom mig inte.

studiemedelSkolarbetet handlar om att analysera varför folk beter sig som de gör. Det är verkligen ett intressant ämne, som jag gärna fördjupar mig i. CSN har beslutat att jag får studiemedel ända till 29 december, då jag fyller 56. Det är min enda inkomst just nu, så det får bli snålmånad hela terminen. Men det är jag ju så bra på!

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Motion, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Veckans vedermödor

  1. Laila skriver:

    Hoppas du har låg månadskostnad för ditt boende – det är ju den största utgiften. Hoppas det går bra med studierna.
    Jag tror att han fikade efter en komplimang typ ”30?! Det ser du inte ut att vara…”

    Gilla

Kommentarsfältet är stängt.