Tacksam för en trevlig fredag

Idag har varit en förbaskat trevlig fredag! Inget jobb. Fick vakna i egen takt utan väckarklocka. Och kände mig pigg och tillfreds.

Willys hade bra pris på blåbär, jordgubbar och kaffe, så det bunkrade jag både till mig och modern. Hon skulle bjuda på lunch. Det blev en gudomlig fläskfilé i gräddsås med champinjoner. Jag slickade tallriken… Så jordgubbar, och grädde förstås.

Klippning bokad på eftermiddagen. Tog en promenad från modern. Mina nyss fyndade svarta Reebook-skor visade sig vara jättesköna att gå i (de hittade jag på Dacapo second hand i förrgår, endast 40 kronor. De var obetydligt begagnade så det var ett riktigt kap).

Mitt raka hår med en massa virvlar kräver sin man. Frisören är noggrann, och bra på att lyssna, så jag alltid blir nöjd.

TureborgsbackenDet bästa kom sist. Väl hemma från stan var det fortfarande soligt väder, och klockan var inte så mycket. Så jag snörde på mig grovkängorna och gick ut i naturen. Tänkte att jag skulle gå den korta svängen på motionsspåret och samtidigt ta med några påsar skräp från ödehuset som jag berättade om i tidigare inlägg (Olssons universum Vad jag fann i skogen).

Haha… innan jag hade larvat uppför Tureborgsbacken hade jag redan fått ihop två bärkassar med plast som jag inte klarade av att gå förbi, plus ett underrede till en strykbräda. MEN, bland vitsipporna längs berget upptäckte jag – blåsippor! Stor lycka! De är sällsynta i min landsända. Och sedan fick jag både se och höra hackspetten!

Blåsipporna

Efter kolonilotterna snavade jag över en gömma med verktyg som hade rostat ihop: såg, tång, sekatör, kniv och en målarpensel. Och en jacka. Jag har slutat att bli förvånad…

Fredag kväll en lönehelg. Det var lugnt i motionsspåret, med andra ord. Ödehuset befriade jag från en kasse plastblomkrukor av olika storlek som jag dumpade i kyrkogårdens soptunna för plast, och en kasse glasburkar som fick följa med till återvinningen hemma.

På hemvägen höll jag på att välta rakt ned i bäcken i Ture dalar, för jag skulle absolut ha tag i en ölburk som låg nere i vattnet. Sandbanken som jag trampade på var full av lera så jag bara sjönk.

Ta det försiktigt, sa modern när vi skildes åt, så du inte ramlar. Jojo!

Det blev många tillfällen att dra på munnen under den promenaden.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Miljö, Natur & väder och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tacksam för en trevlig fredag

  1. Laila skriver:

    Blåsippor har jag inte sett på många år…

    Liked by 2 people

Kommentarsfältet är stängt.