Lite lagom stämning inför advent

BokhyllaJulhelvetet är över oss. Kommunen tände julbelysningen igår, och affärerna har skyltat med julpynt sedan slutet av oktober. Och jag har sett både adventsstjärnor och elstakar i grannfönstren.

Traditionen är ur led så jag sällar mig till alla andra som tar ut julen i förskott. Jag har redan smakat på glögg och julsnaps. Jo, jag är i sanning en dålig människa.

Och för 40 kronor på second hand har jag uppdaterat min (lilla) låda med julsaker. En väggbonad med tomte (20 kr) sprättade jag loss från masoniten och tvättade upp i handfatet. Den var gammal och dammig till den grad att det flöt upp ett par ”skal” av något slags kryp. Men nu är den ren och fin och omsydd till löpare. Den pryder bokhyllan tillsammans med en färgglad ljusslinga (20kr) som satte stämningen med besked.

Endera dagen ska jag släpa mig de två trapporna upp på vinden och hämta lådan med julsaker. En kort promenad som av någon anledning är mentalt utmattande…

I lådan finns en brun pepparkaksgumma, en julbock i svart skinn och ett par tomtar. Och en liten julgran av metall. Finns det något mer ska jag ge bort det. Lagom jul räcker.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lite lagom stämning inför advent

 1. elsa skriver:

  Ja , snart firar vi jul veckan efter midsommar, äter semlor samtidigt som vi äter lussebullar och hänger adventsstjärnan i midsommarstången… Fast jag håller jag gärna på traditionerna, vill inte tubba på det. Det är som att småäta mellan måltiderna, blir liksom ingen ordning, förtar längtan och något att se fram emot.

  Liked by 1 person

 2. Fattigbonddräng skriver:

  Nu på söndag är det ju Domsöndagen…väldigt lämpligt för jag har ju fått min dom.
  Advent är ju inte förrän nästa söndag!! Tjuvstarter i all ära men var sak har sin tid.

  Liked by 1 person

 3. Allt färre saker för varje jul. Skönt så. Men en julgran har jag att hämta på en odling. Fick i present när jag fyllde år i augusti. Och just idag ska vi till Uddevalla faktiskt. GLAD lördag!

  Liked by 1 person

 4. Fru Olsson skriver:

  Ja, du har så rätt! När julafton kommer är man redan proppmätt på allt.

  Gilla

 5. Fru Olsson skriver:

  En vecka i mitt liv springer iväg så fort, ska du veta…
  Hoppas domen inte blev värre än du reder ut!

  Gilla

 6. Fattigbonddräng skriver:

  Ha,ha. men den som spar han har. till och med lite julstämning kvar! 😉

  Liked by 1 person

 7. Ping: Årets julpynt | Olssons universum

Kommentarsfältet är stängt.