Arbetsterapeutens fredagsmys

MeDet fattas folk på min avdelning. En arbetsterapeut och en sjukgymnast. Vi tre som jobbar får täcka upp så gott det går. Och om ett par veckor slutar en till. Då blir vi bara två istället för fem.

Så istället för att tagga ned inför helgen blev det full gas mest hela dagen. Tänk vad man kan hinna med, på 7,5 timme:

 • Fem hembesök för att hämta, lämna eller prova ut hjälpmedel.
 • Beställa hjälpmedel till ytterligare fyra patienter, skriva ett par arbetsordrar till Hjälpmedelscentralen om att laga strulande hjälpmedel, och ringa ett par samtal till supporten för konsultation.
 • Dokumentera allt ovan i respektive journal.
 • Prata med chefen om ett administrativt problem, med några uskor om patienter, med personliga assistenter om vikten av att följa lyftselesordinationen till punkt och pricka, samt med kollegorna om det löpande.
 • Ta hand om leveransen av nya hjälpmedel, och skriva hämtordrar för rullstol med extra tillbehör, trasig lyftsele och ett par sittdynor, och sedan packa allt på vagnen.
 • Ta rapport inför en hemgång på måndag, och en inflyttning i helgen.
 • Läsa ett CV från en arbetssökande och massor av mejl.
 • PlåthinkSortera papper och strimla resten.
 • Städa i köket, vattna blommor, tömma dokumentstrimlaren, slänga sopor.

Hann nästan allt jag hade tänkt mig. Men däremot inte gå på toa innan bussen gick 15.23. Så det fick vänta tills jag kom hem.

Och på lördag blir det helkväll i tvättstugan. Man roar sig!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist och sedan personlig tränare/receptionist på gym. Fast numera försörjer jag mig som arbetsterapeut.
Det här inlägget postades i Arbete, Arbetsterapi och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Arbetsterapeutens fredagsmys

 1. Laila skriver:

  Här är tvättstugan också veckans lördagsunderhållning. Sex maskiner sorterade – sedan återstår att se hur många jag får tvättat, men minst tre blir det för vi har tre maskiner i stora tvättstugan 🙂

  Gillad av 1 person

 2. elsa skriver:

  Kan inte låt bli att förundras över vad som kan ha gått snett, eller hur det har blivit! Det finns ju gott om arbetslösa som inte matchar arbetsmarknadens skriande behov. Det liksom haltar på ganska rejält och har pågått antalet år. Varför inte satsa de pengar som går till dyr hyrpersonal inom vården, på en större personaltäthet. Och samtidigt lägga krut på utbildning som behövs på arbetsmarknaden. Ett samhälle utan bra sjukvård eller exempelvis skola är det väl ingen som vill ha.

  Gillad av 1 person

  • Fru Olsson skriver:

   Nu är det brist på arbetsterapeuter i områden dom ligger långt från utbildningsorter t ex. Ingen vill flytta. Och där jag jobbar finns ändå inga bostäder lediga. Det är sådana saker som man ska politik till, tänker jag.

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.