Nu fastar jag igen

ledin vitaminfastaEn stressig sommar där jag ofta varit helt ensam på kontoret har satt sina spår. Matbeteendet bröt ihop totalt. Det har blivit flera djupdykningar i kolhydratträsket. Jag kan tydligt se kopplingen till psykisk belastning och stresspåslag.

Ålderskrämporna ger sig mer till känna när jag äter ”fel”. Det känns som om jag får hela kroppen emot mig. Därför bestämde jag mig för att återigen ta en fastekur. För att bryta beteendet och komma på banan igen. Och jag mådde ju så bra när jag fastade tio dagar på min semester. (Olssons universum Nu är fastan över)

Allvarligt: jag måste vara gjord för att vara utan mat? Nu är det fjärde dagen, och det går som en dans. Upplever inga av de ”biverkningar” som kan uppstå: huvudvärk, yrsel, illamående, frusenhet. Tvärtom känns allt lättare när mage och tarm är tomma och överflödsvätskan i kroppen försvinner. Lederna knarrar lite mindre, till och med.

Den här gången blev det ett sexdagars paket Ledins Vitaminfasta. Schemat ser ut ungefär så här:

  • 1-2 dagars nedtrappning där man äter lite mindre än vanligt, mest vegetariskt, inklusive yoghurt, och undviker kött, fisk och ägg.
  • 6 dagar med 6 dagliga mål: örtte, fruktjuice blandat med lika mycket vatten och buljong. Totalt cirka tre liter vätska per dag.
  • 1-2 dagars upptrappning, där man äter mindre än normalt, vegetariskt, inklusive yoghurt, varvat med fastedryck.

Nu måste jag planera ordentligt för min diet efter fastan. Håller på att läsa den mycket intressanta boken The Big Fat Surprise – why butter, meat and cheese belong in a healthy diet. Det kommer definitivt att bli lågkolhydrat i fortsättningen.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Vikt & hälsa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu fastar jag igen

  1. starksockerfri skriver:

    Lågkolhydratkost är det bästa jag gjort för mig själv 🙂 Hoppas fastan går bra och du kommer på fötter ordentligt efter den! 🙂 kram!

    Liked by 1 person

Kommentarsfältet är stängt.