Strandstädade så in i vassen

Städlunch 2015-04-17I morgon ordnar stiftelsen Håll Sverige Rent stor strandstädning på tre håll i Sverige. Jag tjuv­startade på egen hand i dag.

Alla mina plastpåsar var slut, utom en. Så jag fick botanisera i soprummet. Hittade massor papperskassar. Använda en gång, och nu kasserade. Dyra matkassar, tänker en snål­jåp som använder hemsydd kasse… Sedan tog jag cykeln till Gustafsberg. Där finns en strand som jag röjt lite på förut.

I got carried away, i vanlig ordning. Fyllde två sopmajor, plus lite till. En gammalt par kom och frågade om jag ville ha hjälp att bära. De var rara och tog ett tag. ”Gör du det här helt ideellt?” frågade farbrorn. Jo, du!

Dagens märkligaste fynd? En advents­­stake, en hög­klackad sko med stora pal­jetter, en ko­fångare och ett väldigt tungt bil­däck. Sim­glas­ögon, plåster, hår­snoddar, godi­s­papper och engångs­muggar blev jag mindre för­vånad över. En flaska lacknafta gjorde mig mest sur.

Rastade i halvtid med öl och macka på Snäckan. Fredagsmys! Ha en skön helg!


Alla inlägg om skräp

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Miljö, Uddevalla och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Strandstädade så in i vassen

  1. Så in i vassen! 🙂
    Jag imponeras av dig!!!
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.