Kanske förtjänar jag namnet Sop-Stina?

Jag skulle bara gå en liten pliktrunda. Hade INTE tänkt att göra någon skräp-expedition. Men att gå förbi aluminiumburkar längs vägen, det skulle jag nog inte klara av. Så jag tog med mig en plastpåse. Och ett par engångshandskar, ifall burkarna var blöta och smutsiga.

Jag fick tömma påsen redan när jag kommit uppför Tureborgsbacken (cirka 6 minuter). Då var den halvfull. Och i bortändan av parkeringsplatsen, där stigen leder in i skogen mot Bratteröd, såg jag några burkar till. Jag blev tvungen att gå ut i spenaten och plocka upp dem.

Om du någon gång har sett Hyacinth Bucket (”Bouquet”) i den galet underbara tv-serien Skenet bedrar (Keeping up appearances) kanske du har hört hennes stackars man Richard uttala orden: ”Don’t get carried away! You ALWAYS get carried away!”

Det är vad som hände mig. I got carried away…

Skräp 2015-03-22

Där i buskaget låg delar av ett avgassystem, flera plastdunkar, en cykelslang, en bit elsladd, två insatser till bilstrålkastare, klädesplagg (oklart vad), ett par matlådor i plast, en stor plasthink med lock, en delvis förruttnad väska, en underdel till en bakform, en saltströare, två trasiga keramikmuggar. Bland annat…

Vitsippor 2015-03-22Det tog max en kvart. Och vinylvantarna kom väl till pass. Jag lade det insamlade i en prydlig hög i kanten av parkeringen. Hoppas områdets fastighetsskötare kan hjälpa mig forsla bort det.

När fortsatte gå kom jag inte så långt på stigen innan jag såg ett par burkar, och gick åter en bit in i skogen. Där låg en halv cykel och ett lock till en kylbag… Jag lade det vid stigen till en annan dag. Sedan insåg jag att om det skulle bli något promenera av så måste jag ge mig!

Det blåste hårt och snålt: det kom till och med en del vassa snökorn. De stackars små vitsipporna kurade i kylan nedanför Korpberget. Jag hade tänkt att gå till Lindesnäs, men det började regna. Så jag vek av och tog stora vägen mot Strandpromenaden. Sladdade in till modern för en kopp värmande kaffe innan jag gick hem.

banner-staden (1)Olsson deltar i Håll Sverige Rents Clean Up Land 2015.

Alla inlägg om skräp

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Miljö, Uddevalla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Kanske förtjänar jag namnet Sop-Stina?

 1. Ping: Min fastighetsskötare ”is Da Man” | Olssons universum

 2. mialek skriver:

  Du är så flitig och jag önskar fler var som du. Ett föredöme är vad du är.
  Jag frågar igen, har jag sårat dig på något vis. Jag tyckte om att ha dig som läsare. Det var bra tips jag fick. Sen gillar jag läsa dina inlägg.
  Kram♥♥

  Liked by 1 person

 3. bergalott skriver:

  Hördu Sop-Stina…
  du ger mig dagens första skratt. Jag skrattar gott åt bakformen och när du ska ta hand om de sista tomburkarna så upptäcker du en halv cykel… ja, jag kan inte rå för det, för du skriver så underhållande. Du, som jag tror, har hållit på med tidningsjobb, så finns det ju något som varenda tidningsläsare gillar; Kåseri. Det där samhällsnyttiga och som får folk att le eller rent av lockas till ett skratt.
  Jag skrev åt Västmanlands Nyheter en gång i tiden. Det var uppskattat av läsarna. Ingen stor tidning men en gång i veckan var jag tvungen att skriva ihop nåt kul. Amatör som jag var så hade jag inte vett att vara rädd eller skämmas 😉

  Det du bloggar om – är kul! Jag ler, skrattar och begrundar och du skriver proffsigt!

  Liked by 1 person

  • Christina Olsson skriver:

   Bergalott:
   Jag blir väldigt glad över berömmet. Många tack!

   Var det inte svårt att vara kul på beställning? När du satt där och skulle skriva varje vecka?

   Gilla

   • bergalott skriver:

    Oj, det har gått tre dagar och har varit dålig på uppkopplingen.

    Svar, nej. Det var inte så svårt. Det gäller att försätta sig i en positiv känsla och det är ganska lätt när man kan knepen. För knep måste man ta till, för emellanåt tynger livet.

    Just vid den tiden var jag dessutom yngre och mer flexibel. Hade många omkring mig som gav mig skrivinspiration. Objekt av människor och händelser såg jag överallt.
    Idag betydligt mer insnöad och förvisso lite segare att uppfatta det ”roliga i det hela”.

    Liked by 1 person

 4. Helena skriver:

  Jag tycker du gör ett beundransvärt arbete!!
  Helena.

  Gilla

 5. villacalifornia skriver:

  Vi hade en dam som tog emot betalning på en offentlig toalett i vår stad. Hon gick under benämningen ”Pesse-Maja”.
  Men ”Pesse-Maja” gjorde en stor insats så vi gôbber o kärringer slapp gå med benen i kors. Så tack för att ni finns!

  Liked by 1 person

Kommentarsfältet är stängt.