Lycklig över lagad ljuslykta

Fast jag oftast känner mig totalt värdelös, så ibland är jag bara bäst…

Ljuslykta trådslöjd 2014-10-07I början av oktober köpte jag en fin ljuslykta i luffarslöjd på Gnistans dagverksamhet i Trollhättan. Den lyste så fint i fönstret i mörka höstkvällen. Men så bar det sig inte bättre än att jag klantade mig och rev ned den. Inte bara en gång, utan två.

Första gången klarade sig glasfatet som värmeljusen stod på. Ändå lärde jag mig inte av erfarenheten utan gjorde om manövern en andra gång.  Jag städade glasbitar i veckor efteråt.

Sedan har ställningen hängt där som ett naket stålskelett hela vintern. Jag tänkte att jag kanske kunde hitta ett nytt fat. Ungefär hundra gånger har jag tänkt att jag skulle ta fram ett måttband för att mäta ungefär hur stort det borde vara. Men jag är slö. Det har inte blivit av. Och månaderna har gått.

GladIdag slank jag in på Pingstkyrkans second hand efter jobbet. När jag hittat det svarta tyg som jag letade efter, kom jag på det där med glasfatet. Ganska snart hittade jag en kandidat för fem kronor. För den lilla pengen kunde det ju gå i soporna om det inte skulle passa.

Men fru Olsson visade sig ha ett bestialiskt ögonmått: det passade precis!

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.