Fredag med fina retro-fynd

Cafe KnapeI förmiddags hade jag en date med min frisör. Det var inte en dag för tidigt. Han fick ta fram skördetröskan. Efteråt unnade jag mig en köttbullemacka på Café Knape på Hamngatan. Där är lugnt och skönt att sitta och njuta en stund, och slötitta i en inredningstidning.

Socker LustigPå bibblan lånade jag Robert Lustigs bok Socker – din värsta fiende, och två kok­böcker med LCHF-recept. Den ena handlar om viktminskning med LCHF och den andra heter Smörstekt! Det känns som det var länge sedan jag hade tid att läsa böcker. Men nu jäklar!

Innan jag pep hem smet jag in på Dacapo. Nej, jag behöver inte en enda pryl till. Men jag tycker det är så roligt att gå och kika bland gamla saker, och kanske göra fynd. Det fick bli mitt fredagsmys.

Hela 75 kronor gick besöket lös på. Ett par obetydligt begagnade boots i skinn för 50 kronor var det dyraste, men egentligen det som hade det lägsta värdet. Teburken i keramik fick jag för 5 kronor. På Tradera har den gått för 75–249 kronor ganska nyss.

När jag sökte på nätet efter vem som gjort den visade det att den är av Signe Persson Melin som är en av Sveriges största formgivare inom glas och porslin. Hon slog igenom på Helsingborgutställningen 1955, H55 med sin serie kryddburkar med korklock, som min teburk är en del av.

Så föll jag pladask  för en grön tv-kanna för 20 kronor. Den var märkt Dacapo, Mullsjö Plast. Jag använder inte termos, men den får vara till prydnad. Så retro! På Tradera såg jag liknande och i andra färger som gått för 49–185 kronor.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.