Feta fakta om faran med socker

Mycket bra föreläsningar om socker, kostråd och hälsa! Om socker som drog, att skippa kolhydrater som höjer blodsockret, skapar insulinresistens och leder till livsstilssjukdomar som fetma, diabetes, högt blodtryck, cancer… Och varför det blir lättare att gå ned i vikt om man äter mycket fett.

 Matrevolutionen

Provläs första kapitletkostdoktorKostdoktorn Andreas Eenfeldt har skrivit boken Mat­revolu­tionen. Han beskriver dagens kostråd som förkastliga och menar att våra vanor måste ändras: mer fett och mindre kolhydrater. Bra föreläsare som förklarar pedagogiskt!

I sockrets fotspår

Ann Fernholm Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm som skrivit boken Ett sötare Provläs första kapitletblod berättar engagerat om bortglömd forskning som gjorts kring olika ursprungs­­befolk­ningar. De  åt inte socker, och därför led de heller inte av fetma eller diabetes.

Konsten att påverka hälsan

Tim-NoakesThe real meal revolution Tim Noakes, professor i tränings­fysiologi och idrotts­nutrition berättar om låg­kolhydrat­kost och hur den kan bidra till bättre hälsa. Dessutom menar han att man inte förbränner fett lika bra vid träning om man har en massa insulin i blodet. Ännu ett skäl att inte äta kolhydrater för den som motionerar för att gå ned i vikt.

Sjukdomen sockerberoende

Bitten JonssonSockerbombenBitten Jonsson är sjuksköterska, addictionspecialist och författare till boken Sockerbomben – bli fri från ditt sockerberoende. Föreläsningen handlar om beroende och hur det fungerar.

The Skinny on Obesity

lustigSocker LustigForskaren Robert Lustig och hans medarbetare förklarar på ett enkelt sätt (på engelska) varför vi blir feta och sjuka av att äta för mycket socker.  De presenterar sin forskning i en serie korta videosnuttar. Lustig har också skrivit boken Socker – din värsta fiende som jag refererar till i inlägget Maten som får dig att äta mer.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Lästips, Om socker, Vikt & hälsa och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.