Ordningsam Oktober: Småröj och ordning på konton

Dag 11 i utmaningen Otroligt Ordningsam Oktober

Oreda

Ordning har jag alltid, men som jag skrivit tidigare, har det gått trögt med att rensa ut. Situationen på mitt jobb kräver mycket energi. Så när jag kommer hem är jag inte sugen på städning. Men jag har i alla fall  organiserat och småröjt lite:

Jag avslutade balkongsäsongen med att klippa ned de två sista tomatplantorna. Alla tomater var inte riktigt röda, så nu bor de på fönsterbänken för att mogna. Det blev en riklig skörd, och smaken har varit söt och god. Men det var lite för mycket pyssel för att vara en riktigt god affär. Tror inte jag gör om experimentet nästa år. Fast jag har en del frön kvar…

SkohyllaResten av spaljépinnarna bröt jag isär och slängde i soporna.

Skruvade isär skohyllan som stått på balkongen nu ett par somrar. Den som jag ”hittade” på vinden. Nu ska jag bygga en spaljé av brädorna, tänkte jag. Nytt pyssel­projekt…

I ett anfall av oooootrolig ordningsamhet drog jag fram spisen och städade bakom. Något jag vanligen gör inför jul. Men nu är det gjort. Förresten går tiden så fort numera att rätt som det är så är det redan julafton, jag lovar!

Och så har jag gjort en aktuell, skriftlig sammanställning över alla mina konton och pensionsfonder. Ska skriva ut den och lägga i min mapp ”Om det skulle hända mig något”. Kanske borde sätta mig ned och fylla i Livsboken också. Jag har börjat på men inte gjort färdigt.

Fler otroligt ordningsamma:

Cecilias tankar Frivid42 Guldkant på vardagen PengarMoneyPengar Sparsessan Sparblogg Spartankar vadVivill
Omedveten eller medveten konsumtion Snålcoachen 

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Värt att veta och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.