En bra ålder för en arbetsterapeut

53Idag hade jag trepartssamtal med en deltagare och en specialist från Arbetsförmedlingen. En timmes genomgång av hur de fem veckorna har varit och vad utredningen visat kring arbetsförmåga.

Deltagaren hade trivts hos oss. Frågade till och med om det var tillåtet att komma och hälsa på någon gång. Det var skönt att höra. Jag har suttit på samtal där deltagare har varit starkt kritiska till de uppgifter de fått utföra. De har upplevt sig djupt kränkta av att behöva räkna leksakspengar eller sortera skruvar i lådor.

Men människor är olika, och har totalt olika perspektiv.

arbetsterapeut litenDagens deltagare tittade på mig med värme i blicken. Berömde hela personalen, men tyckte att just jag varit speciell. Så fin och alltid så glad. Jag blev både förvånad och tacksam. Trots att jag ofta känner mig som en ganska miserabel person har jag ändå lyckats förmedla något positivt till någon som mår bra mycket sämre än jag själv. Det bär framåt!

På bussen hem begrundade jag mitt liv. Insåg att min största tillgång är att jag har levt – har upplevt ett liv. Erfarenheterna hjälper mig i mötet med människor varje dag. För en arbetsterapeut är hög ålder inget minus.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Arbetsterapi, Bedömning av arbetsförmåga och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.