Har provat LCHF-bröd med squash

Att försöka dra ned på kolhydraterna innebär att avstå från bröd. Svårt för en carb-junkie som jag. LCHF-bröd är baserade på en smet på många ägg. Därför blir de lite äggigt gummiaktiga i konsistensen. Detta bröd med squash har hyllats i bloggosfären, så jag tänkte jag skulle prova. De var OK, men ingenting går upp mot äkta vara…

LCHF-bröd med squash (zucchini)

  • Servings: 2 stora/8 små
  • Difficulty: enkelt
  • Print
Squash-bröd 6

  • Squash-bröd 24 ägg
  • 1,5 deciliter finriven squash (zucchini)
  • 1,5 deciliter mandelmjöl
  • 2 matskedar fiberhusk
  • 1 matskedar kokosmjöl
  • 1 deciliter sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv squashen fint på rivjärn. Vispa äggen med elvisp till en fluffig smet. Tillsätt det finrivna och rör om väl.

Blanda övriga ingredienser i en separat skål. Rör sedan ned dem i smeten och blanda väl. Låt smeten svälla i tio minuter.

Squash-bröd 4Forma till två stora baguetter eller 8 mindre formbröd. Degen är kletig, men går lätt att forma om man blöter händerna med vatten.

Grädda på plåt med bakplåtspapper tills de fått fin färg, cirka 15 minuter för de mindre och cirka 30 minuter för de stora.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, personal trainer and occupational therapist. This year I'm taking a break to catch up with myself...
Det här inlägget postades i Prat om mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.